Canada ia în considerare trimiterea de întăriri în Europa de Est

Publicat:

Canada ia în considerare trimiterea de întăriri în Europa de Est din cauza situaţiei de securitate, a declarat ministrul apărării Anita Anand în cursul unei vizite miercuri în Letonia, potrivit AFP şi agerpres.

‘Noi examinăm opţiuni de trimitere a unor întăriri în întreaga Europă de Est’, a spus Anand, care a vizitat baza Adazi din Letonia, unde Canada conduce un contingent tactic al NATO.


Citeşte şi: Lord Ashcroft: Comportamentul lui Carrie îl împiedică pe premier să conducă Marea Britanie – Black News

Canada dispune de circa 500 soldaţi în Letonia, în cadrul ‘celei mai mari desfăşurări militare în străinătate’.

SUA au anunţat miercurea trecută că vor trimite în total 3.000 de soldaţi pentru a consolida prezenţa NATO în Europa de Est, ca răspuns la concentrarea de trupe ruse în apropiere de Ucraina.

‘Sunt foarte îngrijorată de ameninţările ruse faţă de Ucraina’, a declarat Anand, adăugând că ţara sa ia ‘foarte în serios apărarea frontului estic al NATO’.

Canada susţine şi instruieşte militari ucraineni în cadrul operaţiunii UNIFIER, lansată în 2015.

În cursul vizitei de duminica trecută la Kiev, Anand a anunţat că ţara sa îşi va reloca unităţile militare desfăşurate în Ucraina în vestul acestei ţări şi va retrage personalul neesenţial al ambasadei sale din capitala ucraineană.

Citeşte şi: Pfizer se așteaptă ca vânzările pentru 2022 ale vaccinului și pastilei Paxlovid să depășească 54 de miliarde de dolari – Black News

Ministrul leton al apărării, Artis Pabriks, a declarat că ţara sa ‘îşi pregăteşte instructori militari pentru a se alătura operaţiunii UNIFIER’.

NATO a decis să desfăşoare grupuri tactice, prin rotaţie, în ţările membre din estul Europei, şi anume în Polonia şi în statele baltice (Estonia, Letonia şi Lituania), în urma anexării provinciei ucrainene Crimeea de către Rusia în 2014.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.