X

Canada îi aduce acasă din Israel pe copiii diplomaţilor săi

Canada îi aduce acasă din Israel pe copiii diplomaţilor săi

Guvernul Canadei a anunţat miercuri că a decis să-i retragă din Israel pe copiii şi bodyguarzii diplomaţilor săi, pe fondul temerilor privind o extindere a conflictului din Orientul Mijlociu, a relatat Canadian Press, citată joi de Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Departamentul pentru afaceri globale al guvernului canadian a aprobat relocarea temporară a copiilor diplomaţilor şi a gărzilor de corp ale acestora într-o ţară terţă considerată sigură, a consemnat Canadian Press.

Citeşte şi: Procurorii americani susţin că un om de afaceri român l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influenţa politica SUA – Stiripesurse.md

Sâmbătă, Canada şi-a avertizat cetăţenii să evite călătoriile în Israel, având în vedere conflictul în desfăşurare şi situaţia de securitate imprevizibilă, şi le-a recomandat de asemenea să nu se deplaseze în Gaza şi Cisiordania.

Canada îi aduce acasă din Israel pe copiii diplomaţilor săi

Conflictul militar actual dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas a izbucnit după atacul terorist de o amploare fără precedent efectuat la 7 octombrie anul trecut de comandouri ale militanţilor palestinieni în sudul Israelului, când 1.197 de persoane au fost ucise, în cea mai mare parte civili. Alte 251 de persoane au fost răpite de Hamas în acea zi şi duse în Fâşia Gaza, dintre care 111 încă se află acolo, iar 39 sunt decedate, potrivit armatei israeliene.

Forţele de apărare israeliene (IDF) au ripostat cu o campanie de bombardamente, urmată de o operaţiune terestră complexă, împotriva poziţiilor Hamas din Fâşia Gaza. Potrivit autorităţilor din Gaza, acţiunile militare israeliene se soldaseră până miercuri la prânz cu 39.677 de morţi – dintre care cel puţin 24 în ultimele 24 de ore – şi 91.645 de răniţi în rândul palestinienilor.

Recenta ucidere a liderului Hamas Ismail Haniyeh în Iran şi a comandantului Hezbollah Fuad Shukr la Beirut a generat temeri privind o extindere a conflictului în plan regional.

Tags: canadacisiordaniafasia gazaGazahamasisrael
Externe