Canada îşi sporeşte spijinul financiar pentru Ucraina

Publicat:

Canada a prevăzut în bugetul său, anunţat joi, resurse suplimentare pentru a sprijini Ucraina, inclusiv un împrumut acordat guvernului Zelenski prin intermediul Fondului Monetar Internaţional (FMI), precum şi un ajutor militar suplimentar, notează AFP, potrivit agerpres.

“Canada va oferi guvernului ucrainean până la un miliard de dolari canadieni (730 de milioane de euro) în noi resurse de împrumut prin intermediul unui nou cont administrat pentru Ucraina la FMI, astfel încât guvernul să poată funcţiona în continuare”, se precizează în Bugetul 2022.


Citește și: Patru soldaţi americani răniţi în nord-estul Siriei – Black News

La aceasta se mai adaugă o “sumă suplimentară de 500 de milioane de dolari în 2022-2023 pentru a oferi asistenţă militară suplimentară Ucrainei”.

Canada – găzduieşte una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume – a anunţat de la începutul anului contribuţii directe de peste 1,2 miliarde de dolari canadieni (870 de milioane de euro) pentru a ajuta Ucraina după invazia rusă de la sfârşitul lunii februarie.

Citeşte şi: UE propune 500 de milioane de euro în plus pentru a finanţa arme pentru Ucraina – Black News

Ottawa a furnizat deja Kievului mai ales echipamente letale şi neletale pentru a sprijini ţara în eforturile sale de a-şi apăra suveranitatea.

“Invazia Ucrainei de către Putin ne-a amintit, de asemenea, că propria noastră democraţie paşnică, ca toate democraţiile din lume, depinde în cele din urmă de capacitatea noastră de a ne apăra”, a subliniat ministrul de finanţe al Canadei, Chrystia Freeland, în discursul său din parlament asupra bugetului ţării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș

Doi ucraineni care au trecut granița ilegal în România au fost prinși de jandarmi în Maramureș Doi ucrainieni care au trecut ilegal frontiera de stat...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.