X

Canada: Joyce Murray, numită președinte al Consiliului Trezoreriei

Premierul Canadei, Justin Trudeau, a anunțat că a numit-o pe Joyce Murray în funcția de președinte al Consiliului Trezoreriei, relatează site-ul agenţiei Reuters, scrie mediafax.

Astfel, Joyce Murray (64 de ani) va fi responsabilă, printre altele, cu cheltuielile guvernamentale, înlocuind-o pe Jane Philpott. Aceasta din urmă și-a dat demisia pe 4 martie în contextul scandalului SNC-Lavalin. Decizia lui Philpott a fost luată ca semn de protest față de modul în care Executivul canadian a gestionat acest dosar.

Citește și : Moscova recunoaște schimbarea denumirii fostului stat iugoslav Macedonia în Macedonia de Nord

Philpott şi-a anunţat decizia de a demisiona postând scrisoarea de demisie, în care detaliază “preocupările sale majore” cu privire la “dovezi ale eforturilor politicienilor şi / sau oficialilor de a-l presa pe fostul procuror general să intervină în cauza penală în care este implicată SNC-Lavalin”. Aceasta este cea de-a treia schimbare din cabinetul lui Justin Trudeau în ultimele 3 luni.

Guvernul condus de Trudeau este implicat într-un scandal de corupție în care este implicată compania SNC-Lavalin. Aceasta este acuzată că ar fi mituit oficiali libieni pentru a obține contracte în perioada 2001-2011. Potrivit unor surse, anumiți oficiali guvernamentali ar fi încercat să o influențeze pe Jody Wilson-Raybould, fostul ministru al Justiției, să intervină în acest caz. Opoziția conservatoare a cerut demisia lui Justin Trudeau, însă acesta a negat implicarea factorului politic în acest dosar.

Citește și : Incident armat la Utrecht: Serviciile speciale turce adună informaţii (Erdogan)

Tags: Jane PhilpottJody WilsonJustin TrudeaupresedinteSNC-Lavalin
Categorii: Știrile zilei