Canada nu s-a decis încă dacă va plăti securitatea cuplului princiar britanic

Publicat:

Guvernul canadian nu a decis încă dacă va acoperi costurile de securitate legate de decizia prinţului Harry şi a soţiei sale Meghan Markle de a locui parţial în Canada, a declarat luni premierul canadian Justin Trudeau, relatează AFP, potrivit agerpres.

“Cred că trebuie să ne gândim la aceasta şi au loc discuţii”, a declarat Trudeau într-un interviu acordat canalului de televiziune canadian Global.


Citeşte şi: Franţa îşi suplimentează contingentul militar din Sahel

”Încă nu suntem siguri care vor fi deciziile, dispoziţiile finale şi acestea sunt deciziile care le revin”, a adăugat Trudeau, referindu-se la cuplul princiar.

Canadienii ”sunt de acord pe deplin” asupra unei locuiri parţiale a cuplului princiar în Canada, dar ”există încă multe discuţii despre ce tip de costuri implică acest lucru”, a spus el.

”Nu am analizat aceasta”, a declarat, la rândul său, ministrul de finanţe canadian, Bill Morneau, care a fost întrebat despre informaţiile din presa britanica potrivit cărora Justin Trudeau a asigurat-o pe regina Elisabeta a II-a că ţara sa va suporta costurile legate de securitatea cuplului princiar în Canada.

Citeşte şi: Americanii slăbesc războiul comercial cu China. Trezoreria a luat o măsură importantă

Daily Mail a evocat o contribuţie canadiană de 500.000 de lire sterline (583.000 de euro) pe an, în timp ce mass-media canadiene au estimat costurile legate de protejarea cuplului şi a fiului lor Archie la aproximativ 1,7 milioane de dolari canadieni (1,2 milioane de euro) pe an. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

China evită să comenteze retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială

China evită să comenteze retragerea lui Joe Biden din cursa prezidenţială Ministerul de Externe chinez a refuzat luni să comenteze decizia preşedintelui american Joe Biden...

Poliţia rutieră a constatat 3400 de abateri în traficul din weekend

Poliţia rutieră a constatat 3400 de abateri în traficul din weekend Peste 3400 de abateri rutiere au fost depistate, în acest weekend, de polițiști pe...

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Circa 50 de milioane de lei din bugetul național de asigurări sociale au fost alocați beneficiarilor din regiunea transnistreană

Circa 50 de milioane de lei din bugetul național de asigurări sociale au fost alocați beneficiarilor din regiunea transnistreană În primul semestru al anului 2024...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.