Canada ordonă unor companii chineze să-şi cedeze participaţiile în sectorul mineralelor rare

Publicat:

Guvernul canadian a ordonat miercuri unui număr de trei companii chineze să-şi cedeze participaţiile la societăţi canadiene din sectorul mineralelor rare, invocând raţiuni de ‘securitate naţională’, transmite AFP, potrivit agerpres.

Potrivit unui comunicat, cele trei companii sunt Sinomine (Hong Kong) Rare Metals Resources Co Ltd, Chengze Lithium International Limited şi Zangge Mining Investment (Chengdu) Co Ltd.


Citeşte şi: Washingtonul speră că următorul guvern israelian va continua să respecte grupurile minoritare – Black News

Decizia a fost luată după examinări realizate ‘în mod aprofundat’ de organismele canadiene responsabile cu securitatea naţională şi informaţiile, a justificat ministrul inovaţiei, ştiinţelor şi industriei, François-Philippe Champagne.

‘Canada va continua să primească investiţii străine directe, dar va acţiona în mod decisiv în cazul unor investiţii ce constituie o ameninţare pentru securitatea noastră naţională şi lanţurile noastre de aprovizionare cu minerale critice, atât la nivel naţional, ca şi în străinătate’, a adăugat ministrul.

Măsura survine la cinci zile după ce Canada a anunţat o înăsprire a reglementărilor în materie de investiţii în domeniul mineralelor rare pentru companii de stat străine.

Investiţiile unor societăţi publice străine în ‘mineralele critice’ canadiene nu vor mai fi aprobate decât ‘cu titlu excepţional’, a avertizat săptămâna trecută guvernul federal.

Citeşte şi: Se dau lupte grele la Bahmut şi Soledar, în regiunea Doneţk – Black News

Ottawa a întocmit o listă de 31 minerale zise ‘critice’ pentru ‘prosperitatea economică durabilă a Canadei’, listă în care sunt incluse în principal cobaltul, litiul şi manganul, utilizate la panouri solare, eoliene şi baterii pentru vehicule electrice.

În ultimele două decenii, China principalul producător mondial de pământuri rare, a investit miliarde de dolari în Canada pentru a-şi asigura o aprovizionare cu metale rare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.