Canada: Presupusul autor al atacului armat de la Fredericton a fost arestat

Publicat:

Un suspect a fost arestat în urma incidentului armat în care cel puţin patru persoane au fost ucise vineri la Fredericton, capitala provinciei New Brunswick din estul Canadei, a anunţat poliţia locală, citată de AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

Printre cele patru victime se află şi doi poliţişti, a precizat sursa citată.


Citește și : Sute de musulmani chinezi protestează împotriva demolării unei moschei

Zona unde a avut loc incidentul a fost încercuită de forţele de ordine, iar ancheta continuă, a precizat poliţia pe Twitter.

Aceasta a informat anterior că echipaje de poliţie au răspuns la un ‘incident în desfăşurare’ pe Brookside Drive, vineri dimineaţă, la ora locală 07.30.

‘Locuitorilor li se cere să evite zona şi să rămână în case, cu uşile închise, pentru a fi în siguranţă’, a mai transmis poliţia pe reţelele sociale.

Brookside este un cartier rezidenţial situat în apropierea unei mici zone comerciale, în centrul oraşului Fredericton cu 60.000 de locuitori.

Poliţia a cerut de asemenea populaţiei să nu difuzeze informaţii susceptibile să indice localizarea exactă a incidentului.

Acesta a’ făcut cel puţin patru morţi’, a menţionat poliţia, fără a da alte detalii despre cauzele sale.

Citește și : Putin a vorbit la telefon cu Macron despre situația din Siria

Primele imagini difuzate de postul CBC arătau numeroase maşini de poliţie şi ambulanţe încercuind o zonă rezidenţială de case.

‘Veşti îngrozitoare vin de la Fredericton’, a reacţionat premierul canadian Justin Trudeau pe Twitter. ‘Inima mea este alături de toţi cei afectaţi de incidentul armat din această dimineaţă. Urmărim situaţia îndeaproape’, a adăugat el.

În seara zilei de 22 iulie, un bărbat a deschis focul pe o arteră animată din metropola Toronto, omorând o tânără de 18 ani şi o fetiţă de 10 ani şi rănind alte 13 persoane.

Atacul de la Toronto a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, dar poliţia a declarat că nu există nicio dovadă care să sprijine revendicarea.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Harry și Meghan au sărăcit. Milioane de dolari lipsă în ultima declarație fiscală a fundației lor de caritate

Harry și Meghan au sărăcit. Milioane de dolari lipsă în ultima declarație fiscală a fundației lor de caritate Fundația Archewell, lansată de Prințul Harry și...

Planetă asemănătoare Terrei, descoperită. Cum va arăta viitorul Pământului

Planetă asemănătoare Terrei, descoperită. Cum va arăta viitorul Pământului Astronomii au identificat un exoplanetă care a supraviețuit tranziției stelei sale la o pitică albă, ceea...

Horoscop 30 septembrie 2024 

Horoscop 30 septembrie 2024  O zi în care toţi nativii vor trebui să ia anumite decizii, majoritatea în plan personal. Relaţiile cu cei dragi...

Misiune SpaceX pentru salvarea astronauților Boeing Starliner, lansată cu succes

Misiune SpaceX pentru salvarea astronauților Boeing Starliner, lansată cu succes Misiunea Crew-9 a SpaceX a decolat sâmbătă pentru a-i aduce acasă astronauții Suni Williams și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.