Canada va scoate la vânzare obligaţiuni guvernamentale cu scadenţa la 5 ani pentru a colecta bani pentru Ucraina

Publicat:

Canada va scoate la vânzare obligaţiuni guvernamentale cu scadenţa la 5 ani pentru a colecta bani pentru Ucraina şi va impune noi sancţiuni împotriva a 35 de cetăţeni ruşi, printre care responsabili ai Gazprom, a anunţat vineri prim-ministrul Justin Trudeau, transmite Reuters, potrivit agerpres.

‘Canadienii vor putea acum să meargă la băncile mari să cumpere obligaţiuni suverane care vor avea maturitatea peste 5 ani cu dobândă’, a spus Trudeau la o reuniune anuală a Congresului Canadienilor Ucraineni, la Winnipeg.


Citește și: Japonia ar putea achiziţiona rachete de croazieră americane Tomahawk

‘Aceste fonduri vor merge să susţină guvernul Ucrainei astfel încât să poată continua să sprijine poporul ucrainean’, a adăugat el.

Canada are una din cele mai numeroase diaspore ucrainene în afara ţărilor vecine cu Ucraina, iar comunitatea a făcut lobby pe lângă Ottawa să impună sancţiuni din ce în ce mai stricte împotriva Rusiei de la debutul invaziei în februarie.

Trudeau nu a precizat când vor intra la vânzare obligaţiunile.

Încasările vor ‘ajuta guvernul (ucrainean) să continue operaţiunile, inclusiv să le furnizeze servicii esenţiale, precum pensii, ucrainenilor şi să cumpere combustibil înaintea iernii’, menţionează un comunicat.

Echivalentul sumei strânse va merge ‘direct către Ucraina’ printr-un cont administrat de Fondul Monetar Internaţional, afirmă comunicatul.

Citește și: Coreea de Nord a tras două rachete balistice cu rază scurtă

 

Trudeau a mai anunţat noi sancţiuni împotriva a 35 de oficiali ruşi din companii energetice, inclusiv Gazprom ‘şi subsidiarele sale’, plus alte ‘şase entităţi din sectorul energetic’.

În plus, Canada intenţionează să impună noi sancţiuni ‘asupra unor membri din sistemele de justiţie şi de securitate ruse, inclusiv poliţişti şi anchetatori, procurori, judecători, responsabili de penitenciare, implicaţi în încălcări grave şi sistematice ale drepturilor omului împotriva unor lideri ai opoziţiei ruse’, adaugă acelaşi comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rusia a închis temporar Podul Crimeea

Rusia a închis temporar Podul Crimeea În dimineața zilei de marți, 23 iulie, a avut loc un atac asupra portului Kavkaz din regiunea Krasnodar din...

După un atac cu drone, un port din regiunea Krasnodar din Federația Rusă este în flăcări

După un atac cu drone, un port din regiunea Krasnodar din Federația Rusă este în flăcări Pe 23 iulie, dronele ucrainene au atacat un feribot...

Rusia restricționează accesul în 14 zone de la granița cu Ucraina

Rusia restricționează accesul în 14 zone de la granița cu Ucraina De marți, 23 iunie, în regiunea de sud a Rusiei, Belgorod, se restricționează accesul...

UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei pentru încă 6 luni

UE a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei pentru încă 6 luni Consiliul Uniunii Europene a anunțat, luni, că a prelungit cu încă șase luni sancțiunile impuse...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.