X

Canada va trimite în Marea Britanie militari într-o misiune de instruire a soldaţilor ucraineni

Canada va trimite în Marea Britanie 225 de militari într-o misiune de instruire a soldaţilor ucraineni ce va începe săptămâna viitoare, a anunţat joi ministrul canadian al apărării, Anita Anand, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Armata canadiană a instruit începând din 2015 peste 33.000 de militari şi membri ai forţelor de securitate din Ucraina, dar din februarie această colaborare a scăzut în intensitate.

Citește și : Amnesty International acuză armata ucraineană că a pus în pericol viaţa civililor

”Am intrat acum într-o fază nouă şi foarte periculoasă a acestui conflict, în timp ce Rusia încearcă să provoace daune pe termen lung Ucrainei şi poporului său. Prin urmare, anunţ astăzi că ne respectăm promisiunea de a relua instruirea pe scară extinsă” a trupelor ucrainene, a declarat Anita Anand.

Olanda şi Noua Zeelandă au promis că vor trimite şi ele instructori militari pentru această misiune, ce va fi condusă de Marea Britanie.

Ucraina a recunoscut mai devreme joi că a fost nevoită să cedeze noi teritorii în faţa ofensivei pe care trupele ruse o continuă în estul ţării, în timp ce secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a spus că nu trebuie să i se permită Rusiei să câştige acest război şi a anunţat că statele membre ale Alianţei colaborează cu companiile din sectorul apărării pentru a spori livrările de arme destinate Ucrainei.

Citește și : Pompierii se luptă cu un incendiu de pădure în nord-vestul Spaniei

 

Tags: Anita Anandcanadamarea britaniemilitarisoldati
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina