Canada va trimite material militar suplimentar Ucrainei

Publicat:

Canada va trimite material militar suplimentar Ucrainei, invadată de Rusia, a anunţat miercuri, la Berlin, premierul canadian Justin Trudeau, informează AFP, potrivit agerpres.   

“Trimitem ajutor umanitar, am pus în aplicare sancţiuni extrem de severe pentru a-l pedepsi pe (Vladimir) Putin şi pe oligarhi, iar astăzi eu anunţ alocarea a 50 de milioane de dolari (canadieni) suplimentari, pentru a trimite echipamente militare în Ucraina”, a declarat Trudeau în timpul unei conferinţe de presă comune cu cancelarul federal german Olaf Scholz.


Citește și :  SFATUL lui Josep Borrell pentru toţi europenii: ‘DAŢI căldura mai încet!’

Liderul canadian a evocat în acest sens “un anumit număr de echipamente specializate, inclusiv camere utilizate în drone pe care le fabrică o companie canadiană şi pe care vom putea începe să le trimitem în următoarele zile spre Ucraina”.

“Sperăm să putem în continuare să trimitem echipamente şi ajutor, în pofida provocărilor de la frontierele” Ucrainei, a adăugat Trudeau.

În afară de aceste echipamente, Canada vrea să aloce, potrivit lui Trudeau, circa 3 milioane de dolari luptei împotriva dezinformării ruse. “Trebuie să apărăm adevărul şi să fim vigilenţi în faţa dezinformării care încearcă să ne inducă în eroare şi să ne divizeze şi mai mult”, a spus Trudeau.

Guvernul canadian a anunţat deja pe 14 şi 27 februarie că va trimite în Ucraina echipamente militare de protecţie, precum căşti şi veste antiglonţ, precum şi arme şi muniţii.

Citește și : Erdogan acuză Europa de o ‘vânătoare de vrăjitoare’

Canada numără o importantă comunitate ucraineană care se ridică la circa 1,3 milioane de persoane.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Se intensifică sprijinul militar al României pentru Ucraina: Bază de instruire pentru marina ucraineană

Se intensifică sprijinul militar al României pentru Ucraina: Bază de instruire pentru marina ucraineană Militarii din Forţele Navale ale Ucrainei urmează să fie instruiţi în...

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina

Austria dezlănțuie în UE teama de un front pro-rus care amenință ajutoarele pentru Ucraina Bruxelles-ul s-a trezit șocat după victoria incontestabilă a partidului de extremă dreapta...

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare

1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate, în pericol de deportare Aproximativ 1,5 milioane de copii ucraineni din zonele ocupate sunt în pericol de...

Armata ucraineană confirmă retragerea din oraşul Vuhledar

Armata ucraineană confirmă retragerea din oraşul Vuhledar Armata ucraineană a confirmat miercuri retragerea sa din oraşul Vuhledar, ocupat de trupele ruse după doi ani şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.