X

Canada vrea să pună presiune pe Trump pentru ridicarea tarifelor comerciale

Canada lucrează cu politicieni și companii din Statele Unite pentru a pune presiune pe președintele american Donald Trump, în vederea ridicării tarifelor impuse asupra exporturilor de oțel și aluminiu, a declarat prim-ministrul canadian Justin Trudeau, citat de Reuters, potrivit mediafax.

Donald Trump a impus tarifele în luna mai. Canada a condamnat decizia și a transmis că nu va semna un nou acord comercial cu Statele Unite și Mexic dacă aceste tarife nu vor fi ridicate.

Citeşte şi: Proteste de amploare în Argentina. Oamenii s-au săturat de austeritatea lui Macri!

Acordul Statele Unite-Mexic-Canada (USMCA), care a înlocuit Acordul Nord-American de Comerț Liber (NAFTA) a fost semnat în luna noiembrie.

„În această perioadă a imprevizibilității și a protecționismului în Statele Unite, semnarea acordului a fost o prioritate masivă penru canadieni”, a declarat Justin Trudeau, întrebat de ce și-a schimbat decizia de a semna acordul.

Citeşte şi: SUA au început retragerea militară din Siria

„Am discutat deja cu membri ai Congresului, cu guvernatori, cu oameni de afaceri care sunt afectați negativ de aceste tarife… pentru a pune presiune pe președinte să ridice tarifele pentru oțel și aluminiu”, a adăugat Trudeau.

Conform unei surse citate de Reuters, Justin Trudeau și Donald Trump au discutat luni această problemă, dar momentan nu este planficată ridicarea tarifelor.

Tags: Acordul Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA)Acordul Statele Unite-Mexic-Canada (USMCA)canadaDonald TrumpJustin TrudeaumexicSUA
Categorii: Știrile zilei