X

Canadianul care a dat cu maşina peste o familie musulmană este inculpat pentru TERORISM

Presupusul autor al unui atac cu maşină berbece care a ucis patru membri ai unei familii musulmane la 6 iunie în Canada a fost inculpat pentru terorism, au anunţat luni anchetatorii şi Parchetul, notează AFP, potrivit agerpres.

Suspectul în vârstă de 20 de ani, Nathaniel Veltman, a apărut pentru scurt timp luni dimineaţă în faţa unei instanţe din London, oraşul din sudul provinciei Ontario unde a avut loc tragedia la 6 iunie.

Citeşte şi: Canadienii nu vor să împartă vaccinurile cu alte ţări

În cursul unei prime audieri săptămâna trecută, el fusese deja inculpat pentru patru capete de acuzare de crimă cu premeditare şi o tentativă de crimă după atacul pe care premierul canadian Justin Trudeau l-a descris drept un act “terorist”.

“Procurorii generali la nivel federal şi provincial şi-au dat consimţământul pentru a iniţia proceduri în materie de terorism, subliniind că crimele şi tentativa de crimă constituie, de asemenea, activitate teroristă”, a declarat Poliţia Regală Canadiană (RCMP, Poliţia Federală), într-un comunicat după audiere.

Tânărul, fără antecedente penale şi nicio afiliere cunoscută cu vreo organizaţie extremistă, a declarat că deocamdată nu are avocat. Nathaniel Veltman urmează să se prezinte din nou la o audiere programată pentru 21 iunie.

Când a fost arestat, purta o vestă asemănătoare cu o vestă antiglonţ şi o cască.

Potrivit poliţiei din London, Nathaniel Veltman a lovit intenţionat cu camioneta sa familia Afzaal în cadrul unui “act premeditat şi planificat, motivat de ură”.

Citeşte şi: Vaccinarea completă cu Pfizer sau AstraZeneca are o eficacitate de peste 90% împotriva spitalizărilor

Cinci membri ai aceleiaşi familii au fost loviţi în timp ce aşteptau să traverseze la o intersecţie din oraşul London, la 200 km sud-vest de Toronto. Cei doi părinţi, fiica lor de 15 ani şi bunica au fost ucişi, însă fiul lor de 9 ani, rănit grav, a supravieţuit.

Micul Fayez a putut părăsi spitalul şi a fost încredinţat membrilor familiei sale, au informat luni mai multe media canadiene, scrie AFP. 

Tags: canadafamilia AfzaalLondonmusulmaniNathaniel VeltmanOntarioPoliţia Regală CanadianăToronto
Categorii: Știrile zilei