Canadienii Michael Kovrig şi Michael Spavor, eliberaţi de China, au ajuns în Canada

Publicat:

Canadienii Michael Kovrig şi Michael Spavor, deţinuţi în China de la sfârşitul anului 2018 şi eliberaţi vineri, au ajuns sâmbătă dimineaţă în Canada, unde au fost întâmpinaţi de premierul Justin Trudeau, transmite France Presse, potrivit agerpres.

Cei doi bărbaţi, care au fost eliberaţi la scurt timp după ce Meng Wanzhou, şefa Huawei, a plecat în China, au aterizat în Calgary, în vestul ţării. Potrivit imaginilor difuzate de CTV, premierul i-a îmbrăţişat pe pistă în timp ce coborau din avion la primele ore ale dimineţii.


Citește și : UE denunţă spionajul cibernetic al Rusiei şi ameninţă cu sancţiuni

Ei au ajuns pe teritoriul canadian cu un avion al Forţelor Aeriene Regale Canadiene, care a aterizat când încă era întuneric. Michael Kovrig urmează să se întoarcă în cursul dimineţii la Toronto, unde locuieşte familia sa, a declarat pentru AFP soţia sa.

“Aceşti doi bărbaţi au trăit timp de peste 1.000 de zile o încercare îngrozitoare. Au dat dovadă de hotărâre, graţie, rezistenţă în fiecare etapă şi sunt o inspiraţie pentru noi toţi”, a declarat Justin Trudeau.

Citește și : UE denunţă spionajul cibernetic al Rusiei şi ameninţă cu sancţiuni

Fostul diplomat Michael Kovrig şi omul de afaceri Michael Spavor au fost reţinuţi în decembrie 2018 sub acuzaţia de spionaj, la scurt timp după ce poliţia din Vancouver a arestat-o pe directoarea financiară a Huawei, Meng Wanzhou, în baza unui mandat al SUA. Acest incident a provocat o criză diplomatică fără precedent în relaţia dintre Ottawa şi Beijing.

Meng Wanzhou, care s-a aflat în arest la domiciliu în Canada de aproape trei ani, a zburat vineri seara spre China, imediat după ce a fost eliberată în baza unui acord cu SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări

Darea de mită constituie o infracțiune. IGP vine cu precizări Pe parcursul a șase luni ale anului curent, Inspectoratul General al Poliției (IGP) a înregistrat...

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău

Luminița Odobescu a ajuns la Chișinău Luminița Odobescu, ministra Afacerilor Externe a României, a ajuns astăzi la Chișinău, acolo unde va participa la Reuniunea Trilaterală...

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni

Institutul de Cardiologie va fi renovat din bani europeni Zece instituții medicale, printre care și Institutul de Cardiologie, vor fi reabilitate termic în cadrul proiectului...

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest

Gălăgie la Judecătorie. Susținătorii lui Tauber și Guțul organizează un nou protest Un nou protest la Judecătoria Chișinău cu sediul la Buiucani. Susținătorii deputatei Marina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.