Canalul Suez, blocat de o navă cargo de gabarit mare care a eşuat din cauza rafalelor puternice de vânt

Publicat:

Canalul maritim Suez, care face legătura între Marea Roşie şi Marea Mediterană, este blocat de o navă cargo de gabarit mare, care a eşuat din cauza rafalelor puternice de vânt, blocând tranzitul a zeci de alte vase, informează mediafax.

Nava Ever Given, care are lungimea de aproximativ 400 de metri, lăţimea de 59 de metri şi gabaritul de 200.000 de tone, a eşuat miercuri dimineaţă, blocându-se perpendicular pe lungimea Canalului Suez, în Egipt.


Citește și : Etna ERUPE din nou! Aeroportul din Catania a fost ÎNCHIS

Nava portcontainer, înregistrată în Panama şi utilizată de compania taiwaneză Evergreen Marine, se deplasa din China spre portul olandez Rotterdam, potrivit BBC News. Niciun membru al echipajului nu a fost rănit în incident.

Din cauza incidentului maritim, zeci de alte nave sunt blocate, în ambele direcţii, pe Canalul Suez, care face legătura între Marea Roşie şi Marea Mediterană, oferind cea mai scurtă rută maritimă între Asia şi Europa. Aproximativ 12% dintre schimburile comerciale globale tranzitează Canalul Suez.

Citește și : Spitalele din Ungaria sunt la limită: ‘EVITAŢI să vă infectaţi!’

Autorităţile egiptene au mobilizat nave şi excavatoare în efortul de repunere în circulaţie a navei, care ar fi eşuat din cauza rafalelor puternice de vânt. Conform unor surse, nava a fost deja mişcată din poziţia iniţială şi ar putea fi tractată în curând.

Incidentele de acest tip sunt rare, dar “pot avea repercusiuni majore asupra comerţului internaţional”, afirmă expertul dr. Sal Mercogliano.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.