X

Cancelarul Angela Merkel şi o delegaţie de miniştri vor vizita Ierusalimul săptămâna viitoare

Cancelarul german Angela Merkel va vizita Ierusalimul, miercurea viitoare, fiind însoţită de membri ai cabinetul ei, relatează dpa, potrivit agerpres.

Reprezentanţi ai fiecărui minister din guvernul german urmează să participe joi la discuţii cu responsabili israelieni care se vor concentra pe politica externă şi de securitate, precum şi pe subiecte regionale, a declarat vineri la Berlin adjunctului purtătorului purtător de cuvânt al cancelarului Merkel, Martina Fietz.

Citește și : Wang Yi: China doreşte doar armonie la nivel mondial

Unul dintre principalele puncte de divergenţă în relaţiile germano-israeliene este acordul nuclear iranian, din care SUA s-au retras în luna mai. În discursul său rostit joi la tribuna Adunării Generale a ONU, premierul Benjamin Netanyahu a salutat din nou retragerea SUA, aliatul Israelului, din acordul nuclear iranian, pe care premierul israelian l-a denunţat în mod repetat ca pe o ameninţare la adresa ţării sale şi a întregii regiuni.

“Iranul cere distrugerea noastră, dar în acelaşi timp căută arme nucleare pentru a-şi pune în aplicare proiectele de genocid “, a spus Netanyahu în timpul unei vizite la Berlin, în luna iunie. Germania şi UE doresc să rămână în acordul internaţional privind programul nuclear iranian.

Acest acord încheiat la Viena în 2015 a permis să se pună capăt anilor de izolare a Teheranului, ridicând o parte din sancţiunile internaţionale.

Citește și : Indonezia : Tsunami pe insula Sulawesi

Tags: Angela MerkelBenjamin NetanyahuberlinierusalimMartina FietzONUViena
Categorii: Diaspora