Cancelarul austriac Sebastian Kurz anunță organizarea unui summit UE-Africa în decembrie

Publicat:

Cu trei zile înaintea unui summit european consacrat în mare parte problemei migranţilor, cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunţat luni organizarea unui summit UE-Africa în decembrie, în timp ce preşedintele francez Emmanuel Macron a cerut accelerarea expulzării migranţilor care nu îndeplinesc condiţiile pentru a obţine azil în spaţiul comunitar, potrivit AFP, scrie agerpres.

‘Vom organiza un summit Europa-Africa în decembrie, sperăm în sprijinul Franţei. Vrem să ne concentrăm asupra dezvoltării economice a Africii’, a anunţat cancelarul austriac, care a fost primit luni dimineaţă de către liderul francez la Palatul Elysee.


Citește și : Lidera unei secte din Coreea de Sud îşi exploata şi bătea adepţii

Austria, care deţine preşedinţia semestrială a Consiliului UE, va găzdui summitul european de la Salzburg în 20 decembrie. Cancelarul Sebastian Kurz (32 de ani), adeptul unei linii dure împotriva migraţiei, a câştigat cu această temă alegerile legislative din octombrie 2017 şi conduce un guvern compus din dreapta şi extrema dreaptă.

Într-o declaraţie de presă făcută la sosire, liderul austriac a spus că susţine propunerea preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, privind consolidarea Frontex, Agenţia europeană pentru protecţia frontierelor, cu 100.000 de agenţi de frontieră până în 2020.

Sebastian Kurz a mai spus că ţările europene din prima linie a fluxurilor de migranţi au nevoie de solidaritate europeană, dar trebuie să accepte în schimb ajutorul european pentru gestionarea sosirilor.

Preşedintele francez a pledat la rândul său pentru ‘respectarea valorilor noastre’, ‘un mai bun control al sosirilor şi consolidarea Frontex şi un dialog mai bun cu ţările de origine şi de tranzit’ ale migranţilor.

Emmanuel Macron consideră de asemenea necesară o ‘politică de expulzare a persoanelor depistate într-o situaţie ilegală şi care nu au şanse să obţină azil’.

Citește și : Ciocniri violente între naţionaliştii din Kiev şi poliţişti. Şapte militari au fost spitalizaţi

Astfel, Macron s-a alăturat priorităţii Vienei de a ‘combate migraţia ilegală, securizând frontierele externe’.

Summitul european din iunie a evidenţiat disensiunile între ţările europene cu privire la politica în domeniul migraţiei. Guvernul cancelarului Sebastian Kurz, care a început să scadă ajutoarele pentru refugiaţi, face parte din tabăra cea mai ostilă migranţilor, tabără printre reprezentanţii căreia se mai numără Italia, Ungaria sau aripa dreaptă a coaliţiei cancelarului german Angela Merkel.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși

România: 19 candidați și-au depus dosarele de participare în cursa prezidențială, doi au fost deja respinși Înregistrarea candidaturilor pentru alegerile prezidențiale din România s-a încheiat....

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești

Peste 10,7 milioane de decalitri de vinuri, exportate anul trecut! Cine este principalul cumpărător de licori moldovenești În anul 2023, Moldova a exportat în total...

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.