X

Cancelarul german Merkel va vizita Georgia, Armenia şi Azerbaidjan săptămâna viitoare

Cancelarul german Angela Merkel va vizita Georgia, Armenia şi Azerbaidjan săptămâna viitoare, a anunţat vineri, la Berlin, purtătorul de cuvânt al guvernului Steffen Seibert, relatează DPA, potrivit agerpres.

Turneul Angelei Merkel începe joi în Georgia, o fostă republică sovietică care doreşte să devină membră a UE şi a NATO pentru a se proteja de eventuale agresiuni ale Rusiei.

Citește și : Guvernul italian a declanşat procedurea de revocare a licenţei operatorului autostrăzii care includea podul prăbuşit de la Genova

Ultima oprire a turneului cancelarului va fi sâmbătă, în capitala azeră Baku, unde discuţiile este probabil să se axeze asupra aprovizionării cu gaze a Germaniei şi a restului UE. Guvernul german doreşte să încheie un acord cu garanţii în acest sens.

Livrările de gaz sunt o componentă importantă în scopurile pe termen lung ale UE de a asigura aprovizionarea cu gaz a blocului comunitar şi de deveni mai puţin dependenţi de Rusia pentru nevoile energetice.

Disputa dintre Armenia şi Azerbaidjan pe tema regiunii Nagorno-Karabah arde mocnit de ani de zile, însă noua conducere politică de la Erevan a solicitat convorbiri de pace, notează DPA.

Citește și : Autorităţile sârbe au închis o tabără de instruire militară pentru copii

Tags: armeniaAzerbaidjanberlinGeorgiaMerkelNATOSteffen SeibertUE
Categorii: Diaspora