X

Cancerul de colon ucide mai mulți tineri decât oricând. Patru modalități simple de a reduce riscurile

Cancerul de colon ucide mai mulți tineri decât oricând. Patru modalități simple de a reduce riscurile

Cercetătorii au descoperit că numărul persoanelor care sunt diagnosticate cu cancer colorectal a crescut constant.

Citește și Creditul agricol de urgență – soluția Guvernului pentru producătorii de cereale

Pe măsură ce numărul tinerilor adulți care mor în fiecare an de cancer colorectal în SUA crește, un cercetător în domeniul cancerului a prezentat patru modalități de a reduce riscul de a dezvolta această boală, scrie businessinsider.com.

Experții nu sunt siguri de ce, dar numărul persoanelor sub 50 de ani care sunt diagnosticate cu cancer colorectal a crescut constant în fiecare an începând cu anii 1990.

Dr. Bill Dahut, directorul științific al Societății Americane de Cancer, a declarat că, deși unele condiții genetice pot predispune o persoană la cancer colorectal, creșterea notabilă a cazurilor se datorează probabil unor factori externi.

O dietă necorespunzătoare, obezitatea, consumul excesiv de alcool, fumatul și faptul că suferă de boli inflamatorii intestinale expun o persoană la un risc mai mare de a dezvolta cancer colorectal.

Dahut a împărtășit câteva modificări ale stilului de viață care pot reduce riscul de cancer colorectal.

Mâncați mai puțină carne roșie

Carnea roșie este clasificată ca fiind “probabil cancerigenă” pentru oameni de către Agenția Internațională pentru Cercetare în Domeniul Cancerului, care clasifică substanțele și circumstanțele în funcție de cât de probabilă este, conform cercetărilor, probabilitatea ca acestea să provoace cancer.

Această clasificare se bazează pe dovezile că aceasta crește riscul de a dezvolta cancer colorectal și pe dovezi emergente că ar putea fi legată de un risc crescut de cancer de sân și de prostată.

Așadar, ACS recomandă ca oamenii să limiteze consumul de carne roșie și să mănânce mai des alte proteine, cum ar fi peștele, carnea de pasăre și fasolea, deoarece se consideră că nu există o cantitate sigură de carne roșie care poate fi consumată.

Consumați mai puțin zahăr

Deși nu este adevărat că zahărul hrănește cancerul la cei care suferă de această boală, așa cum unii ar vrea să creadă, se crede că un consum mai mic de zahăr ajută la prevenirea apariției cancerului, a declarat anul trecut Dr. Suneel Kamath, oncolog gastrointestinal la Cleveland Clinic, pentru Medical News Today.

Asta pentru că obezitatea este un factor de risc cunoscut pentru cancerul colorectal, iar consumul de prea mult zahăr este un factor care poate cauza obezitate.

BI a relatat anterior despre alte modalități de a reduce zahărul din alimentație, iar renunțarea la băuturile zaharoase poate fi un punct de plecare.

Un studiu din 2022 a găsit o legătură între consumul mai multor băuturi îndulcite cu zahăr și o rată mai mare de cancer de colon.

Mâncați mai multe fibre

Consumul mai multor fibre are o mulțime de beneficii, inclusiv îmbunătățirea sănătății intestinelor și a inimii, reglarea vârfurilor de zahăr din sânge și reducerea constipației.

Și poate reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta cancer de colon. O revizuire a studiilor din 2018 a constatat că fibrele alimentare joacă “mai multe roluri importante în prevenirea cancerului de colon”, inclusiv îmbunătățirea mișcărilor intestinale și reducerea cantității de agenți cancerigeni produși în timpul digestiei.

Tags: Cancerul de colonucide mai mulți tineri
Sănătate