X

Cancerul de sân este cel mai răspândit tip de cancer în lume (OMS)

Cancerul de sân a devenit cea mai frecventă formă de cancer, depăşindu-l pe cel pulmonar, a anunţat marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), informează Reuters, potrivit agerpres.

”Cancerul de sân constituie în prezent, pentru prima dată, cel mai frecvent cancer la nivel mondial”, a spus Andre Ilbawi, specialist în această afecţiune în cadrul OMS. Ilbawi a făcut această declaraţie în cadrul unei informări de presă a ONU organizată înaintea Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Cancerului, marcată la 4 februarie.

Citeşte şi: Teheranul cere UE să medieze criza dintre Iran şi SUA

Cancerul pulmonar a fost cel mai frecvent tip de cancer în ultimele două decenii, însă în prezent ocupă locul al doilea, înaintea celui colorectal, al treilea cel mai răspândit, a precizat specialistul.

Ilbawi a menţionat că obezitatea la femei reprezintă un factor de risc comun în cancerul de sân. Aceasta este totodată un factor de risc pentru cazurile generale de cancer.

Citeşte şi: Actorul îndrăgit de o generaţie întreagă A MURIT la 44 de ani

Pe măsură ce populaţia lumii creşte, la fel ca şi speranţa de viaţă, se preconizează o înmulţire a cazurilor de cancer, până la aproximativ 30 de milioane de cazuri noi pe an în 2040 de la 19,3 milioane în 2020, a subliniat Ilbawi.

Pandemia de coronavirus perturbă tratamentul cancerului în aproximativ jumătate dintre ţările analizate, a menţionat Ilbawi. Potrivit specialistului, pe fondul pandemiei, există întârzieri în stabilirea diagnosticului, lucrătorii din domeniul sanitar sunt suprasolicitaţi, iar activităţile de cercetare sunt afectate.

Tags: Andre Ilbawicancer de sânOrganizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului
Categorii: Știrile zilei