X

Când vor fi anunțate rezultatele celei de-a doua etape de admitere în clasa X-a

Când vor fi anunțate rezultatele celei de-a doua etape de admitere în clasa X-a

Marți vor fi anunțate rezultatele de admitere pentru etapa a doua de înmatriculare a elevilor în clasa a X-a. Apoi, în perioada 7-9 august, elevii admiși vor merge să depună dosarele în instituțiile pe care le-au selectat, transmite IPN.

La ședința operativă de la Primăria capitalei, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi, a declarat că cea de-a doua etapă de înmatriculare a elevilor în clasa a X-a s-a desfășurat în perioada 1-4 august. Astăzi are loc evaluarea dosarelor copiilor de către membrii comisiilor din cadrul instituțiilor de învățământ, potrivit ipn.md.

Citește și : Moscova acuză YouTube că cenzurează conţinutul la comanda Washingtonului

Pentru etapa a doua au fost depuse 1 315 cereri de admitere în clasa a X-a.

Pentru admiterea în clasa a X-a, anul de învățământ 2024-2025, au fost planificate 5 246 de locuri în 219 clase. La finalul primei etape erau ocupate 4 427 de locuri.

„Cu privire la înmatricularea în clasa I, în acest an au fost planificate 10 566 de locuri, iar pentru primele două etape de înscriere au fost admiși 8 685 de copii, ceea ce înseamnă că au mai rămas disponibile 893 de locuri”, a spus Andrei Pavaloi.

Etapa a treia de înmatriculare în clasa I se va desfășura în perioada 20-30 august. De această dată, părinții vor depune dosarele cu prezență fizică.

Citește și : Gazprom ar putea să nu mai tranziteze gaze naturale rusești prin Ucraina, afectând securitatea energetică a R. Moldova

Tags: admitereAndrei Pavaloicopii
Diverse