Candidații lui Ilan Șor care se vor primari de Bălți

Publicat:

Vor să candideze independent, dar au legături cu Partidul Politic „Șor”. Este vorba de Marina Tauber, Arina Corșicova și Marina Cravcenco, trei pretendente care intenționează să candideze la funcția de primar de Bălți.

Totodată, doi reprezentanți ai partidelor politice au depus actele pentru a se înregistra în cursa electorală. Este vorba de candidatul Partidului „Renaștere” – Alexandr Nesterovschi, deputatul transfug reținut pentru 30 de zile în dosarul ce vizează finanțarea ilegală a partidelor politice, dar și Victoria Șapa, candidata Partidul „Șansa”, formațiune politică consideră satelit al Partidului ȘOR, formațiune declarată neconstituțională.


Citește și : CNA a sechestrat bunuri în valoare de peste 12 milioane de lei

„Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Bălţi are la dispoziție șapte zile pentru a examina actele și a decide înregistrarea sau neînregistrarea candidaților. Țin să menționez că în unele cazuri actele au fost aduse fizic de către reprezentanții candidaților. De exemplu, dosarul lui Alexandr Nesterovschi a fost prezentat de Veaceslav Jucov, iar în cazul Victoriei Șapa dosarul a fost depus de Alexei Capbătut. Ce ține de candidații independenți – chiar dacă listele de subscripție au fost solicitate săptămâna trecută, până la momentul de față acestea nu au fost aduse”, a declarat Svetlana Colesnic, președintele Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale municipale Bălţi.

Marina Tauber, ex-vicepreședinta Partidului „ȘOR”, formațiune politică declarată neconstituțională, a obținut pe 29 septembrie „dreptul” de a se înscrie în cursa electorală, după ce Curtea Constituțională a decis suspendarea aplicării articolului 16 alin. (2) lit. e) din Codul Electoral, care interzice reprezentanților fostei formațiuni să candideze în alegeri pe o perioadă de cinci ani.

Și Marina Cravcenco, vicepreședinta raionului Orhei, care la alegerile anticipate din 11 iulie 2021 pentru funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova a candidat din partea Partidul Politic „Șor”, se vrea primar de Bălți.

Ultima, dar nu cea din urmă este Arina Corșicova, directoarea SRL-ului Media Contact, companie care deține publicația „Komsomolskaya Pravda în Moldova”. Important de menționat este că, anterior jurnaliștii au scris că Corșicova are mai multe legături cu Partidul Politic „Șor”. Potrivit Ziarului de Gardă, în anul 2015, Corșicova (dar și firmele deține de aceasta, cum ar fi SRL Moda-Prestij) a fost unul dintre donatorii campaniei electorale ale lui Ilan Șor. Mai mult, Corșicova, prin intermediul companiei SRL Diafan a deținut și 4,96% din acțiunile Băncii Sonciale din R. Moldova, controlată de Șor.

Victoria Șapa a intrat în gura presei în vara acestui an, atunci când Alisher Morgenstern, un cunoscut rapper rus a anunțat pe Instagram că va susține un concert pe 19 iunie în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), ca ulterior să declare că nu va mai evalua pe scena de la Chișinău din cauza că „nu se implică în jocuri politice”. Atunci, Veaceslav Valico, un apropiat de-al lui Veaceslav Platon, dar şi al lui Plahotniuc pe când acesta se afla încă în ţară, s-a declarat organizatorul oficial al evenimentului. Totuși, potrivit lui, sponsori ar fi mai mulți conaționali din Canada în frunte cu o moldoveancă pe nume Victoria Șapa.

Citește și : Moldova și UE au semnat un acord crucial pentru aderare

Amintim că, alegerile locale generale vor avea loc pe data de 5 noiembrie 2023, iar pentru funcția de primar al municipiului Bălți, până la momentul de față au fost înregistrați șase candidați:

  1. Sergiu Burlacu, Partidul Liberal Democrat;
  2. Vladimir Rusu, Partidul Acțiune și Solidaritate;
  3. Alexandru Gustoi, Partidul Comuniștilor;
  4. Ion Straciuc, Partidul Acasă Construim Europa;
  5. Maxim Moroșan, Partidul Socialiștilor;
  6. Aureliu Filipp, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii

Disneyland Paris bate, de Ziua Naţională a Franţei, recordul lumii la focuri de artificii Un foc de artificii care a iluminat cerul parcului de distracţii...

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.