Candidatul lui Salvini câştigă detaşat alegerile din Basilicata

Publicat:

Candidatul susţinut de o coaliţie condusă de Liga (extremă dreapta) ministrului de interne italian Matteo Salvini a câştigat postul de guvernator în urma alegerilor desfăşurate duminică în regiunea Basilicata (sud), transmite dpa, potrivit agrepres.

După numărarea aproape completă a voturilor, Vito Bardi, general în retragere al Gărzii Financiare, a câştigat aproximativ 42% din voturi, urmat de candidatul centrului-stânga, cu circa 33%, şi de cel al Mişcării 5 Stele, antisistem, cu 20%, potrivit datelor comunicate de Ministerul de Interne.


Citeşte şi: Netanyahu îşi scurtează vizita în SUA după ce Israelul a fost lovit de rachetele palestinienilor – VIDEO 

Rezultatul este similar celor consemnate în recentele alegeri regionale din Italia, în care Liga a obţinut câştiguri însemnate, Partidul Democrat (centru-stânga) s-a plasat pe locul secund, la distanţă considerabilă, iar M5S a suferit înfrângeri grele.

În Basilicata, M5S s-a prăbuşit de la 44,4% în alegerile legislative din 2018, Liga a crescut de la 6,3 la 19%, iar Partidul Democrat a pierdut regiunea, unde s-a aflat la conducere timp de 24 de ani.

‘VĂ MULŢUMESC! Liga şi-a triplat voturile într-un an, victorie şi în #Basilicata!’ a scris Matteo Salvini pe Twitter, lăudându-se cu un scor de ‘7-0’, cu referire la victoriile partidului în toate scrutinurile regionale din ultimul an.

Citeşte şi: Oman îşi deschide porturi şi aeroporturi pentru armata americană

Partidul lui Salvini este bine poziţionat şi pentru a câştiga alegerile din mai pentru Parlamentul European.

La nivel naţional, Liga este creditată cu 32,3% din intenţiile de vot, urmată de M5S cu 22,2% şi de Partidul Democrat cu 20,8%, conform mediei rezultate din sondajele agregate de site-ul YouTrend. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.