X

Candidatul lui Salvini câştigă detaşat alegerile din Basilicata

Candidatul susţinut de o coaliţie condusă de Liga (extremă dreapta) ministrului de interne italian Matteo Salvini a câştigat postul de guvernator în urma alegerilor desfăşurate duminică în regiunea Basilicata (sud), transmite dpa, potrivit agrepres.

După numărarea aproape completă a voturilor, Vito Bardi, general în retragere al Gărzii Financiare, a câştigat aproximativ 42% din voturi, urmat de candidatul centrului-stânga, cu circa 33%, şi de cel al Mişcării 5 Stele, antisistem, cu 20%, potrivit datelor comunicate de Ministerul de Interne.

Citeşte şi: Netanyahu îşi scurtează vizita în SUA după ce Israelul a fost lovit de rachetele palestinienilor – VIDEO 

Rezultatul este similar celor consemnate în recentele alegeri regionale din Italia, în care Liga a obţinut câştiguri însemnate, Partidul Democrat (centru-stânga) s-a plasat pe locul secund, la distanţă considerabilă, iar M5S a suferit înfrângeri grele.

În Basilicata, M5S s-a prăbuşit de la 44,4% în alegerile legislative din 2018, Liga a crescut de la 6,3 la 19%, iar Partidul Democrat a pierdut regiunea, unde s-a aflat la conducere timp de 24 de ani.

‘VĂ MULŢUMESC! Liga şi-a triplat voturile într-un an, victorie şi în #Basilicata!’ a scris Matteo Salvini pe Twitter, lăudându-se cu un scor de ‘7-0’, cu referire la victoriile partidului în toate scrutinurile regionale din ultimul an.


Citeşte şi: Oman îşi deschide porturi şi aeroporturi pentru armata americană

Partidul lui Salvini este bine poziţionat şi pentru a câştiga alegerile din mai pentru Parlamentul European.

La nivel naţional, Liga este creditată cu 32,3% din intenţiile de vot, urmată de M5S cu 22,2% şi de Partidul Democrat cu 20,8%, conform mediei rezultate din sondajele agregate de site-ul YouTrend. 

Tags: alegeriBasilicataitaliaLigaMatteo SalviniVito Bardi
Categorii: Diaspora