Candidatura lui Marine Le Pen la preşedinţia Franţei primeşte lovitură după lovitură

Publicat:

Marine Le Pen, a cărei candidatură la preşedinţia Franţei întâmpina deja greutăţi din cauza unui val de dezertări din tabăra ei politică, a primit o nouă lovitură, după ce partidul ei de extremă dreapta l-a acuzat pe purtătorul de cuvânt al campaniei sale electorale de spionaj politic şi l-a suspendat din funcţie, transmite miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Într-un mesaj către membrii importanţi ai partidului, Adunarea Naţională afirmă că Nicolas Bay, fost secretar general şi considerat un susţinător loial al liderei, a transmis detalii “strategice şi confidenţiale” despre campanie către celălalt candidat de extremă dreapta, Eric Zemmour.


Citeşte şi: Pfizer AMÂNĂ cererea de aprobare a vaccinului anti-Covid pentru copiii sub 5 ani – Black News

“Această comportare perfect imorală este echivalentă cu un sabotaj”, se arată în comunicarea internă a partidului, care a fost ulterior trimisă şi presei. “Această duplicitate nu merită încrederea care i-a fost acordată (lui Bay – n. red.) de candidată, de membrii de partid şi de alegătorii partidului”.

Zemmour, fost star de talkshow-uri, care a făcut carieră forţând limitele corectitudinii politice prin retorica sa naţionalistă, îşi dispută cu Le Pen voturile electoratului de extremă dreapta şi al conservatorilor duri. Sondajele de opinie arată că el a afectat atât baza electorală a liderei Adunării Naţionale, cât şi a candidatei conservatoare Valerie Pecresse.

Europarlamentarul Bay a respins acuzaţiile, susţinând că sunt absurde. “Cum aş fi putut avea şi transmite aşa-numite ‘informaţii strategice’ fără să particip vreun moment la conducerea campaniei?”, a scris el pe Twitter.

Bay a afirmat că Adunarea Naţională i-a interzis accesul la o oră după ce comitetul executiv s-a reunit, la cererea sa, pentru a discuta “criza” prin care trece partidul în confruntarea cu Zemmour.

Citeşte şi: SUA şi NATO aşteaptă confirmări privind începerea retragerii efectivelor militare ruse de la frontierele Ucrainei – Black News

În ultimele săptămâni, Le Pen, care candidează a treia oară la preşedinţie, a asistat la trecerea de partea lui Zemmour a singurului senator din partid şi a celui mai important eurodeputat din formaţiunea sa politică. Nepoata ei, Marion Marechal, populară în rândul susţinătorilor extremei drepte, a declarat că Zemmour este un candidat mai bun.

Sondajele arată acum că Zemmour a ajuns la egalitate cu Pecresse în opţiunile electoratului şi se apropie de Le Pen. Actualul preşedinte Emmanuel Macron, care încă nu şi-a anunţat oficial candidatura pentru un nou mandat, este favorit, dar rămâne de văzut cine va trece alături de el în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din aprilie. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.