X

Candidatura lui Victor Cîlcic la șefia Procuraturii Găgăuzia a fost RESPINSĂ

Candidatura lui Victor Cîlcic la șefia Procuraturii Găgăuzia a fost RESPINSĂ

Consiliul Superior al Procurorilor a respins pentru a doua oară candidatura lui Victor Cîlcic pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia.

Candidatul fusese propus repetat de către Adunarea Populară a Găgăuziei, transmite IPN.

Citeşte şi: În România un partid antiucrainean devine tot mai puternic – Stiripesurse.md

Președinta CSP, Angela Motuzoc, a declarat este a doua etapă a concursului pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia. În cadrul ședinței, membrii Consiliului i-au adresat mai multe întrebări candidatului, care a participat la ședință online. Ulterior, membrii CSP au intrat în deliberări, iar ca urmare și-au anunțat decizia de a respinge candidatura lui Victor Cîlcic.

Anterior, Victor Cîlcic a exercitat funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia după ce fusese desemnat în iunie 2020, prin Ordinul procurorului general de atunci, Alexandr Stoianoglo. În decembrie 2021, CSP l-a desemnat în calitate de procuror-șef interimar în Găgăuzia pe Nicolae Levandovschi, care exercita funcția de procuror-șef al Procuraturii raionului Basarabeasca.

Candidatura lui Victor Cîlcic la șefia Procuraturii Găgăuzia a fost RESPINSĂ

Potrivit legislației, candidatul la funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia este propus de către Adunarea Populară a Găgăuziei Consiliului Superior al Procurorilor pentru verificare. În cazul în care identifică încălcări în procedura de selecție a candidatului sau acesta nu corespunde unor condiții sau criterii, CSP poate respinge motivat candidatura propusă de Adunarea Populară. Adunarea poate propune în mod repetat aceeași candidatură cu votul a 2/3 din membrii săi.

În cazul în care constată în mod repetat încălcări de procedură sau necorespunderea candidatului unor condiții ori criterii, CSP va respinge motivat candidatura. Aceeași candidatură respinsă a doua oară nu mai poate fi propusă la funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia, urmând a fi organizat un nou concurs.

Tags: Adunarea Populară a GăgăuzieiAngela MotuzocConsiliul Superior al Procurorilor (CSP)Nicolae LevandovschiUTA GăgăuziaVictor Cîlcic
Categorii: JustiţieȘtirile zilei