X

Canicula face ravagii în Australia: Zeci de mii de case din Sydney au rămas fără electricitate

Aproximativ 45.000 de locuinţe din suburbiile din estul oraşului Sydney au rămas joi fără curent electric din cauza valului de căldură, cu valori termice de circa 40 de grade Celsius, care a afectat acest oraş-port din Australia, presa relatând despre incidente ca persoane blocate în lifturi sau un spital rămas fără electricitate, potrivit Reuters, transmite și agerpres.

În contextul în care Australia se confruntă de mai multe săptămâni cu un val prelungit de caniculă, compania de distribuţie a energiei Ausgrid a anunţat că echipe de intervenţie investighează cauza numeroaselor pene de curent, fenomen rar întâlnit în cartierele de pe litoralul estic.

Citește și: Procurorii americani ‘se țin scai’ de jurați: ‘Nu-l lăsați pe El Chapo să scape!’

Au fost afectate de lipsa alimentării cu energie electrică locuinţe şi sedii de firme din zona plajei Bondi şi din cartierele luxoase Double Bay şi Woollahra. Poliţia a avertizat şoferii să conducă prudent, întrucât zeci de semafoare sunt nefuncţionale.

Ausgrid, care furnizează energie electrică unui număr de peste 1,7 milioane de clienţi de pe coasta de est, a anunţat ulterior că alimentarea cu electricitate a fost reluată pentru 10.000 de locuinţe din zona Double Bay.

Citește și: Un vas plin cu migranți a naufragiat în Marea Caraibilor: Șapte morți și 23 de dispăruți

Administraţia de meteorologie australiană a avertizat joi că vremea fierbinte şi uscată ar putea persista până la finele lunii aprilie, existând o probabilitate de 70% ca regiuni importante din ţară să se confrunte cu temperaturi peste valorile medii.

Un val de căldură care a adus temperaturi record în sud-estul Australiei la începutul acestei luni a provocat pene de curent în anumite regiuni şi a dus la creşterea preţului energiei, iar incendiile de vegetaţie au distrus mai multe locuinţe în Tasmania, insulă situată în sudul Australiei.

Tags: AusgridaustraliacalduracaniculaDouble BaySydney
Categorii: Știrile zilei