X

Canicula revine în weekend

Acest sfârşit de săptămână va fi determinat de valori termice diurne până la 35 de grade, iar noaptea, indicatorul termometrelor va coborî până la 20 grade Celsius, mai răcoare fiind în mod obișnuit în nordul ţării, unde de regulă maximele termice sunt mai scăzute, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Aceleaşi tendinţe meteorologice se vor menţine şi luni. În intervalul indicat, temperaturile caniculare vor fi însoţite de cer variabil, preponderent noros.

Citește și : Dorin Recean anunţă când va pune noi oameni în locul miniştrilor demisionari

La rândul lor, medicii atenţionează bolnavii cu maladii cronice, persoanele în etate şi cele meteosensibile că, în legătură cu schimbarea bruscă a vremii, ar putea să nu se simtă bine.

“Pentru anumite categorii de oameni instabilităţile atmosferice îmbinate cu caniculă sunt un fapt nu tocmai bun. Să fie atenţi, mai ales pacienţii cu boli cardiovasculare şi respiratorii, oamenii în vârstă, cărora le este indicat să evite ieşirile de durată, să se străduiască să menţină un regim termic constant şi să ia medicamentele obişnuite prescrise de medic”, afirmă surse medicale.

Tags: caniculaSHS
Categorii: Meteo