Canicula ucide zeci de oameni în capitala Indiei

Publicat:

Canicula ucide zeci de oameni în capitala Indiei

Un val de căldură care afectează nordul Indiei, ţară ce se confruntă cu temperaturi record în această vară, a provocat moartea a cel puţin 52 de persoane în capitala New Delhi, relatează joi cotidianul Times of India, citat de Reuters, potrivit stiripesurse.ro.

Cel puţin 52 de corpuri neînsufleţite au fost aduse la spitale în ultimele două zile, a precizat Times of India, cele mai multe dintre victime fiind persoane nevoiaşe, care trăiau şi lucrau în aer liber.


Citeşte şi: 20 iunie, Ziua Mondială a Soarelui şi Solstiţiul de vară – Stiripesurse.md

India a înregistrat peste 40.000 de posibile cazuri de insolaţie în această vară şi cel puţin 110 decese confirmate în perioada 1 martie – 18 iunie, când în nord-vestul şi estul Indiei s-au înregistrat de două ori mai multe zile caniculare decât în mod obişnuit.

Canicula ucide zeci de oameni în capitala Indiei

“O vară extinsă ar trebui clasificată drept dezastru natural”, a afirmat joi publicaţia The Hindu într-un editorial, evidenţiind penuria de apă şi cererea record de energie electrică.

Ministerul Sănătăţii a dispus ca instituţiile federale şi de stat să asigure îngrijirea imediată a pacienţilor, în timp ce spitalele au primit instrucţiuni să pună la dispoziţie mai multe paturi.

Biroul de meteorologie din India a prognozat temperaturi peste valorile normale în această lună, iar Delhi a cunoscut miercuri cea mai călduroasă noapte din ultimii 50 de ani, cu o temperatură minimă de 35,2 grade Celsius.

Miliarde de persoane din Asia sunt afectate de călduri extreme în această vară, o situaţie despre care oamenii de ştiinţă susţin că a fost agravată de schimbările climatice cauzate de activităţile umane. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noul stadion din Cricova: investiție de 4,8 milioane de lei în sportul local

Noul stadion din Cricova: investiție de 4,8 milioane de lei în sportul local Locuitorii orașului Cricova vor putea face în continuare sport pe un nou...

Scurgeri periculoase la o secțiune a Stației Spațiale Internaționale. NASA: ‘Risc major pentru siguranță’

Scurgeri periculoase la o secțiune a Stației Spațiale Internaționale. NASA: 'Risc major pentru siguranță' O secțiune rusă a Stației Spațiale Internaționale (ISS), la care au...

S-au împlinit 21 de ani de la înființarea Muzeului „Maximilian Hacman” din satul Oprișeni

S-au împlinit 21 de ani de la înființarea Muzeului „Maximilian Hacman” din satul Oprișeni Colecțiile lui sunt o mărturie a istoriei seculare a localității, atestată...

Rețeaua rusă de spionaj din Cipru. Cum a eșuat misiunea sub acoperire a agenților lui Putin

Rețeaua rusă de spionaj din Cipru. Cum a eșuat misiunea sub acoperire a agenților lui Putin Cipru a devenit una dintre principalele țări din Europa...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.