Cannes 2018. Filmul ‘Todos la saben’, cu Javier Bardem şi Penélope Cruz, inaugurează ediţia de anul acesta

Publicat:

Thierry Frémaux, delegatul general al Festivalului de la Cannes, s-a declarat mândru de faptul că filmul ‘Todos lo saben’, care va inaugura la 8 mai competiţia oficială, este interpretat de doi actori de prestigiu ai cinematografiei spaniole şi mondiale, Javier Bardem şi Penélope Cruz, şi care în viaţa reală formează un cuplu, relatează EFE, potrivit agerpres.

“Sunt două dintre cele mai importante staruri ale momentului”, a spus Thierry Frémaux.


Citeşte: Ucraina ‘studiază’ acuzaţiile privind finanţarea libiană a Iuliei Timoşenko

‘Todos lo saben’ este un film turnat în Spania cu două vedete importante ale momentului, deşi nu sunt americane, şi care au alături o altă vedetă argentiniană de talie internaţională, Ricardo Darín, a declarat Thierry Frémaux, folosind inclusiv cuvinte în limba spaniolă.

Trebuie mers în urmă până în 2004, la filmul ‘La mala educación’, al regizorului Pedro Almodóvar, pentru a găsi un lungmetraj spaniol care a inaugurat Festivalul de la Cannes – onoare rezervată de obicei filmelor franceze sau americane.

Filmul este o intrigă psihologică în regia cineastului iranian, Asghar Farhadi, prezentat drept “unul dintre cei mai reputaţi autori de creaţie contemporană”.

“Limba spaniolă, prezenţa Spaniei sau a cinematografiei latine este o tradiţie împământenită în istoria noastră. Sunt foarte mândru că avem o deschidere cu actori şi tehnicieni care vin de asemenea din Spania”, a precizat Frémaux.

Citeşte şi: Scandalul de la Academia Suedeză continuă: Secretarul permanent şi-a dat demisia

‘Todos lo saben’ aspiră la premiul Palme d’ Or, alături de alte filme ca ‘Blackkklansman’ sau ‘Under the silver lake’, ale regizorilor americani Spike Lee şi, respectiv, David Robert Mitchell, alături de ‘Le livre d’image’, al francezului Jean-Luc Godard.

Totuşi, potrivit programului anunţat joi, selecţia oficială a festivalului este săracă în filme reprezentând cinematografia latină. Alături de filmul spaniol ‘Todos lo saben’, mai sunt prezente doar lungmetrajul argentinian (‘El Angel’, de Luis Ortega) şi cel brazilian (‘O grande circo místico’, de Carlos Diegues), la cea de-a 71-a ediţie a festivalului, care se va desfăşura în perioada 8 -19 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.