X

Cannes 2024: Rodrigo Sorogoyen nu va mai prezida juriul secţiunii Semaine de la Critique şi va fi înlocuit de Sylvie Pialat

Cannes 2024: Rodrigo Sorogoyen nu va mai prezida juriul secţiunii Semaine de la Critique şi va fi înlocuit de Sylvie Pialat

Cineastul spaniol Rodrigo Sorogoyen a renunţat la funcţia de preşedinte al juriului secţiunii Semaine de la Critique, una dintre secţiunile paralele ale Festivalului de Film de la Cannes, şi va fi înlocuit de producătoarea franceză Sylvie Pialat, au anunţat sâmbătă organizatorii evenimentului, relatează AFP.

Regizorul spaniol a demisionat “din cauza unor circumstanţe personale”, au precizat organizatorii celei de-a 63-a ediţii a secţiunii Semaine de la Critique (15-23 mai), fără să ofere alte detalii, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

Sylvie Pialat făcea deja parte din juriul acestei secţiuni înainte de a fi desemnată preşedinta acestuia. Juriul va fi completat cu cineasta franceză Iris Kaltenbäck, care se alătură astfel actriţei rwandeze Eliane Umuhire, directoarei de imagine belgiene Virginie Surdej şi jurnalistului şi criticului de film canadian Ben Croll.

În total, 11 lungmetraje au fost selecţionate în acest an, dintre care şapte vor participa în competiţia secţiunii Semaine de la Critique.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Consacrată descoperirii noilor talente din industria cinematografică, această secţiune, înfiinţată în 1962, selectează doar cineaşti aflaţi la primul sau la al doilea proiect din filmografiile lor.

Tags: CannesRodrigo SorogoyenSylvie Pialat
Diverse