X

Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european

Canotorul, Serghei Tarnovschi a devenit campion european

Canotorul Serghei Tarnovschi a devenit campion european, rezervat seniorilor.

Sportivul a cucerit medalia de aur în proba de canoe sprint individual pe distanța de 500 metri, la competiția continentală care se desfășoară la Szeged, Ungaria, informează Ministerul Educației și Cercetării.

Citește și: Echipa de fotbaliști din cadrul Poliției de Frontieră, locul II la Campionatul Republicii Moldova la minifotbal

Sportivul de la Centrul de Pregătire a Loturilor Naționale Serghei Tarnovschi a oprit cronometru cu rezultatul de 1:50.432, devansându-i pe rusul Zakhar Petrov (1:51.248), care a evoluat sub drapel neutru, și cehul Martin Fuksa (1:51.248).

Aceasta este deja a doua medalie cucerită de elevul lui Nicolae Juravschi la Campionatele Europene de kaiac-canoe de la Szeged, Ungaria. Sportivul a intrat în posesia medaliei de bronz în proba de canoe individual pe distanța de 1000 metri. El a înregistrat rezultatul 4:05.744 pe distanța 1000 metri, fiind întrecut de românul Cătălin Chirilă (4:03.010) și cehul Martin Fuksa (4:03.254).

Serghei Tarnovschi avea deja asigurată calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris înaintea Campionatului European din Ungaria.

Tags: canotorsenioriSerghei Tarnovschi
Social