Cântăreaţa Raye a primit 7 nominalizări la BRIT Awards

Publicat:

Cântăreaţa Raye a primit 7 nominalizări la BRIT Awards

Cântăreaţa şi compozitoarea Raye se află în fruntea nominalizărilor la BRIT Awards, anunţate miercuri, după ce a obţinut nu număr record de şapte nominalizări; trupele Rolling Stones şi Blur au fost de asemenea nominalizate la cele mai importante distincţii din muzica pop britanică, informează Reuters, citat agerpres.ro.

Raye a fost nominalizată în principalele categorii – artistul anului, albumul anului, graţie discului ”My 21st Century Blues”, şi la melodia anului pentru piesa ”Escapism”. Artista în vârstă de 26 de ani a primit totodată nominalizări şi în categoriile dedicate genurilor pop şi R&B, precum şi pentru cel mai bun artist debutant.


Cele şapte nominalizări obţinute de Raye au doborât recordul pentru cele mai multe nominalizări ale unui singur artist într-un singur an, au precizat organizatorii galei, British Phonographic Industry (BPI).

”Am lacrimi în ochi când vorbesc, e prea mult, cu adevărat prea mult. Nu pot să spun decât că e un miracol. E important”, a spus artista într-un interviu dat în timpul anunţării nominalizărilor.

Raye a renunţat la colaborarea cu casa de discuri în 2021 pentru a fi un artist independent după ce declarat că această casă de discuri i-a amânat albumul de debut.

Cântăreaţa Raye a primit 7 nominalizări la BRIT Awards

”Acum un an şi jumătate… din punctul de vedere al industriei, eram terminată. Nici în visurile cele mai îndrăzneţe nu mi-am imaginat că, dacă voi încerca din nou, voi obţine şapte nominalizări BRIT”, a spus ea.

Rapperii Central Cee şi J Hus au primit fiecare câte patru nominalizări, ambii incluşi în categoria artistul anului, o categorie neutră din punctul de vedere al genului, care în prezent include 10 nominalizări, după ce organizatorii au dublat numărul acestora ca urmare a unei controverse stârnite de nominalizarea exclusivă a artiştilor bărbaţi la ediţia de anul trecut.

Lista nominalizărilor în această categorie este completată de Arlo Parks, Dua Lipa, Jessie Ware şi Olivia Dean, cântăreţii rap Dave şi Little Simz, precum şi de producătorul Fred Again.

Cântăreaţa Raye a primit 7 nominalizări la BRIT Awards

Peste 55% din nominalizările de anul acesta au fost acordate unor femei, fie artiste solo, fie parte dintr-o trupă exclusiv feminină, a precizat BPI.

”Este de asemenea minunat că femeile per ansamblu au avut performanţe atât de bune în atât de multe categorii”, a precizat directorul executiv BPI, Jo Twist, şi preşedinta BPI, Yolanda Brown, într-o declaraţie comună.

”Cu o astfel de generaţie nouă diversă şi talentată, vom continua să clădim o reprezentare mai echilibrată, care să devină norma mai degrabă decât o excepţie”.

Lipa a obţinut trei nominalizări: artistul anului, cea mai bună interpretare pop şi melodia anului pentru ”Dance The Night”, din coloana sonoră a filmului ”Barbie”.

Trupa britanică Blur a obţinut trei nominalizări, inclusiv pentru albumul ”The Ballad of Darren”, primul album al trupei din 2015, precum şi în categoria cea mai bună interpretare alternative/rock, precum şi trupa anului.

The Rolling Stones, care anul trecut a lansat ”Hackney Diamonds” – primul album al trupei cu piese originale din 2005, precum şi prima înregistrare de după moartea bateristului Charlie Watts, în 2021, – a fost nominalizată pentru cea mai bună interpretare alternative/rock, prima nominalizare a trupei la BRIT Awards în peste 10 ani.

Artistul internaţional al anului, o altă categorie neutră, include de asemenea 10 nominalizaţi, prin care Taylor Swift, Miley Cyrus, Lana Del Rey, SZA, Burna Boy şi Kylie Minogue.

Trupa rock indie The Last Dinner Party a fost deja anunţată drept câştigătoarea Rising Star Award.

Gala BRIT Awards va avea loc pe 2 martie. AGERPRES/(AS-autor: Simona Tatu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori

Scandal de proporții la Saga Festival: Hardwell acuză că a fost țepuit de organizatori Un scandal de proporții a izbucnit la Saga Festival și...

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.