Cântăreţul francez Johnny Hallyday a murit la 74 de ani (AFP)

Publicat:

Johnny Hallyday, cel mai mare star rock cunoscut de Franţa, a murit în noaptea de marţi spre miercuri, la 74 de ani, ca urmare a unui cancer la plămâni, a anunţat soţia sa, Laeticia, preluată de AFP. 

“Johnny Hallyday a plecat. Scriu aceste cuvinte fără să cred asta. Şi totuşi aşa este. (…) Ne părăseşte în această noapte aşa cum a trăit de-a lungul întregii sale vieţi, cu curaj şi demnitate”, a scris ea, într-un comunicat.


Tot într-un comunicat, difuzat de Palatul Elysee miercuri dimineaţa, preşedintele francez, Emmanuel Macron, i-a adus un omagiu artistului.

Cântăreţul şi actorul Johnny Hallyday, pe numele real Jean-Philippe Smet, s-a născut la 15 iunie 1943 la Paris.

S-a lansat la începutul anilor 60′, remarcându-se prin faptul că a interpretat melodii rock’n’roll în limba franceză. Primul său LP a fost intitulat ‘Hello Johnny’ şi a apărut în 1960. Un an mai târziu, cover-ul său ‘Lets Twist Again’ s-a vândut în peste un milion de exemplare, devenind disc de aur.

Concertul său din anul 2000, ‘100% Johnny: Live a La Tour Eiffel’, a atras 500.000 de spectatori şi 9,5 milioane de telespectatori, fiind transmis în direct de postul naţional de televiziune francez.

De-a lungul carierei sale, a întreprins peste 100 de turnee, a obţinut 18 albume de platină şi a vândut peste 110 milioane de albume.

Din discografia sa: Rock a Memphis (1975, Philips); La Terre Promise (1975, Philips); Derriere l’Amour (1976, Philips); A Partir de Maintenant… (1980, Philips); Entre Violence et Violon (1983, Philips); Rock’n’Roll Attitude (1985, Philips); Gang (1986, Philips); Cadillac (1989, Philips); Lorada (1995, Philips); A la vie, a la mort ! (2002, Mercury); Ma Vérité (2005, Mercury); Le Coeur d’un homme (2007, Warner Music France); Ça ne finira jamais (2008, Warner Music France); Jamais seul (2011, Warner Music France).

În 1997 a devenit Cavaler Al Ordinului Naţional francez ‘Legiunea de Onoare’.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Peste 1400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei, săptămâna trecută

Peste 1400 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza caniculei, săptămâna trecută Peste 1400 de persoane au solicitat ajutorul medicilor din...

Cod galben de PERICOL de incendiu

Cod galben de PERICOL de incendiu Meteorologii anunță Cod galben de incendiu, valabil pe întreg teritoriul Republicii Moldova. Avertizarea intră în vigoare de astăzi,...

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023

Creștere semnificativă a serviciilor de roaming bilateral între R.Moldova și România, constatată în 2023 Pe parcursul anului trecut, s-a înregistrat o creștere semnificativă a serviciilor...

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură

Romii din R.Moldova se confruntă în continuare cu discriminare și discurs instigator la ură Comunitatea romă din Republica Moldova se confruntă în continuare cu discriminare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.