X

Cântecul interpretat de trupa Gojira în timpul ceremoniei de deschidere a JO, disponibil în streaming

Cântecul interpretat de trupa Gojira în timpul ceremoniei de deschidere a JO, disponibil în streaming

Cântecul interpretat de trupa heavy metal Gojira în colaborare cu mezzosoprana Marina Viotti în timpul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a devenit disponibil pe platformele de streaming Spotify, Deezer şi Apple Music, a anunţat vineri AFP.

Singleul “Mea Culpa (Ah! Ca ira!)”, care are o durată de 2 minute şi 53 de secunde şi care beneficiază de un aranjament muzical realizat de muzicianul şi producătorul Victor Le Masne, a reprezentat unul dintre cele mai importante momente ale ceremoniei care a dat startul Jocurilor Olimpice de la Paris, pe 26 iulie, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Secvenţa a făcut înconjurul lumii pe reţelele de socializare. Trupa Gojira, un cvartet francez de anvergură internaţională, a apărut în balcoanele clădirii Conciergerie, unul dintre cele mai frumoase monumente ale Parisului, şi a interpretat cântecul “Ah! Ca ira” din timpul Revoluţiei Franceze într-o veritabilă explozie sonoră şi vizuală, alături de mai multe femei deghizate în Marie-Antoinette, care păreau că îşi ţineau în mâini capetele desprinse de trup – aluzie la moartea prin ghilotinare a ultimei regine a Franţei.

Marina Viotti, într-un decor amenajat pe o barcă, s-a alăturat acelei secvenţe cântând de pe malurile Senei.

Ascultările pieselor trupei Gojira au cunoscut la sfârşitul lunii iulie o creştere cu 106% în Franţa şi cu 80% la nivel global pe platforma Spotify, liderul mondial al platformelor de streaming muzical.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Thierry Reboul, directorul executiv al ceremoniilor organizate cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Paris, a declarat duminică că este “încrezător” că muzica originală difuzată în cadrul acestui eveniment va fi disponibilă în curând în magazine şi pe platformele de streaming.

“Având în vedere succesul acestei ceremonii, există în rândul publicului o dorinţă reală de a putea retrăi acele momente”, a declarat el în faţa reprezentanţilor presei franceze.

Tags: GojiraMarina ViottiSpotify
Diverse