Cantitatea de precipitaţii în timpul ploilor musonice din India, peste medie pentru al doilea an consecutiv

Publicat:

Cantitatea de precipitaţii în timpul ploilor musonice din India a fost în 2020 peste medie pentru al doilea al consecutiv, o premiera în peste şase decenii, au precizat miercuri oficiali ai administraţiei de meteorologie, potrivit Reuters, scrie agerpres.

Cantitatea de precipitaţii cu 9% peste medie a umplut rezervoarele şi a dus la acumulări de apă subterană, contribuind la reducerea penuriei de apă în bazinele acestei ţări de 1,3 miliarde de locuitori.


Citește și : România este din nou arătată cu degetul în raportul Comisiei Europene

Precipitaţiile abundente au deteriorat culturile însămânţate vara, care sunt aproape de a fi culese, precum bumbac, leguminoase, orez, soia, deşi ploaia îi va ajuta pe fermieri să realizeze mai multe culturi plantate iarna precum năut, rapiţă, orez şi grâu.

”Rareori înregistrăm precipitaţii peste medie doi ani la rând. Dar s-a mai întâmplat în 1958 şi 1959”, a precizat un înalt oficial din cadrul Departamentului Meteorologic Indian (IMD), care nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea.

Potrivit analiştilor, recoltele bogate în urma semănăturilor de iarnă ar trebui să îmbunătăţească câştigurile fermierilor, precum şi cererea din zonele rurale afectate grav de pandemia de coronavirus.

Agricultura reprezintă circa 15% din economia de 2,9 trilioane de dolari a Indiei, sector în care lucrează peste jumătate din populaţia sa.

Musonul aduce circa 70% din precipitaţiile anuale din India şi determină randamentul unor recolte precum orez, grâu, trestie de zahăr şi plante oleaginoase.

Fermierii urmează să extindă zonele de culturi semănate iarna datorită umidităţii semnificative a solului şi a unei creşteri a preţului pe care guvernul îl plăteşte pentru unele recolte, a precizat Subhranil Dey, analist de cercetare şi broker în cadrul SMC Comtrade Ltd în New Delhi.

”Ne putem aştepta la o producţie crescută de culturi de toamnă, iar guvernul ar putea fi forţat să cumpere o cantitate mai mare decât de obicei”, a spus Dey.

Citește și : Comisia Europeană pune la colţ Polonia şi Ungaria

Musonul în India debutează de obicei în iunie şi se încheie în părţile nord-vestice ale ţării la 17 septembrie, dar anul acesta s-a întins până la 28 septembrie, a precizat IMD la începutul acestei săptămâni.

Nivelurile apelor în principalele rezervoare din India au ajuns la 93% din capacitatea de stocare începând cu 24 septembrie, peste media de 79% menţinută timp de zece ani, potrivit datelor guvernamentale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic

Sake sustenabil: Un producător din Tokyo foloseşte muzică şi metode moderne pentru a contracara impactul climatic Sunetele blânde produse de un flaut reverberează în spaţiul...

Lungmetraje cu Pamela Anderson, Jennifer Lopez şi Jude Law, în programul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto

Lungmetraje cu Pamela Anderson, Jennifer Lopez şi Jude Law, în programul Festivalului Internaţional de Film de la Toronto Festivalul Internaţional de Film de la Toronto...

Ministerul Culturii: Directoarea Ansamblului ‘Joc’ a admis abateri disciplinare grave

Ministerul Culturii: Directoarea Ansamblului 'Joc' a admis abateri disciplinare grave Directoarea interimară a Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc”, Aliona Strâmbeanu, suspendată anterior din...

Ronald Rowe, numit director interimar al US Secret Service

Ronald Rowe, numit director interimar al US Secret Service Directorul adjunct al US Secret Service, Ronald Rowe, a fost numit la conducerea Secret Service după...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.