Capacităţile militare ale Coreii de Nord, aproape neschimbate după summitul Trump-Kim de anul trecut (general american)

Publicat:

Capacităţile militare ale Coreii de Nord au rămas aproape neschimbate de la încălzirea istorică a relaţiilor cu SUA, a declarat marţi comandantul forţelor americane în Coreea de Sud, Robert Abrams, citat de AFP, scrie Agerpres.

Donald Trump şi Kim Jong Un s-au întâlnit în cadrul unui summit inedit în iunie anul trecut, la finalul căruia liderul nord-coreean s-a angajat să depună eforturi în favoarea unei “denuclearizări complete a peninsulei coreene”.


Citește și : Joaquin ‘El Chapo’ Guzman, găsit VINOVAT de un tribunal din New York

De atunci însă, negocierile pentru traducerea în fapte a acestui angajament vag nu au permis progrese concrete şi cei doi şefi de stat urmează să se revadă pe 27 şi 28 februarie la Hanoi.

Generalul Abrams a estimat că primul summit a contribuit la diminuarea tensiunilor după un an 2017 marcat de o puternică escaladare.

Totuşi, “schimbările verificabile care au intervenit în capacităţile militare ale Coreii de Nord” sunt “puţine sau niciuna”, a declarat noul şef al forţelor americane în Coreea de Sud în cadrul unei audieri parlamentare.

“Capacităţile militare convenţionale şi asimetrice” nord-coreene continuă să fie “o ameninţare pentru SUA, Republica Coreea” şi “aliaţii regionali”, a precizat el.

Citește și : Stoltenberg: NATO pregăteşte măsuri defensive în contextul anulării Tratatului INF

În plus, Phenianul îşi continua antrenamentele militare de iarnă ca şi în anii precedenţi, a estimat generalul Abrams.

El a salutat totuşi o perioadă de 440 de zile scurse de la ultima “provocare” a Coreii de Nord sub forma unui tir cu rachetă sau a unui test nuclear, estimând că diplomaţia şi sancţiunile internaţionale au permis o “diminuare semnificativă a tensiunilor”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi Parlamentul se convoacă joi, 18 iulie în ședința plenară. Pe ordinea de...

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei În contextul prelungirii Codului Galben și Portocaliu de caniculă, Agenția Națională Transport Auto...

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată La un an și jumătate după ce a fost inițiată...

Guvernul a aprobat modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului ‘Prima Casă Plus’

Guvernul a aprobat modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului 'Prima Casă Plus' Guvernul a aprobat, astăzi, modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului de stat „Prima Casă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.