X

Capitala fără buget și cu două proiecte în dezbateri

Capitala fără buget și cu două proiecte în dezbateri

Chiar dacă la jumătate de an, municipiul Chișinău nu are un buget aprobat, la această oră există două proiecte de buget municipal propuse spre examinare și aprobare.

Citește și: Psihologii vor asista colegii băiatului care s-a împușcat la Rezina

Primăria municipiului Chișinău, anunță că proiectul bugetului municipal elaborat de structurile municipale de profil a fost  publicat pe site-ul Primăriei Chișinău și va fi consultat până în data de 14 iulie.

„Vor fi organizate consultări în toate preturile de sector și în cadrul sediului Primăriei Chișinău, unde sunt invitate toate părțile interesate pentru dezbateri. Graficul procesului amplu de consultări va fi plasat astăzi pe site-ul Primăriei Chișinău.  Rugăm fiecare parte interesată să-l analizeze și să participe la consultări”, anunță factorii responsabili din cadrul Primăriei Chișinău.

Se întâmplă după ce consilierii municipali din partea PAS au convocat pentru mâine, 11 iunie, o ședință a Consiliului Municipal Chișinău (CMC) pentru examinarea și aprobarea proiectului de buget alternativ al municipiului Chișinău pentru anul în curs. În această dimineață, șefa Direcției Finanțe a Primăriei a calificat proiectul celor de la PAS drept „neprofesionist și populist”.

Precizăm că deși suntem la jumătatea anului, primăria nu are un buget aprobat pentru 2024. Toate subdiviziunile municipale activează în baza parametrilor bugetari ai anului trecut.

Tags: Bugetul municipiului Chișinăucapitala fara bugetproiectul bugetului PAS CMC
Știrile zilei