Capitala rămâne, în continuare, fără buget aprobat

Publicat:

Capitala rămâne, în continuare, fără buget aprobat

Capitala Republicii Moldova rămâne, în continuare, fără un buget aprobat pentru anul în curs.

Citește și: S-au pomenit cu un șarpe în curte și au chemai salvatorii


Proiectul bugetului municipal pentru anul 2024 a fost propus spre examinare și aprobare în cadrul ședinței de astăzi a Consiliului Municipal Chișinău (CMC), însă,  documentul nu a fost susținut de majoritatea aleșilor locali. Și asta deoarece consilierii din partea PAS și cei din partea PSRM s-au abținut de la vot, iar reprezentantul Platformei DA, Victor Chironda, a votat împotrivă.

„Bugetul prezentat de municipalitate este unul antisocial și anti-cetățeni simpli. Este focusat pe luarea banilor de la cei săraci și vulnerabili și direcționați către firme de construcții, firme de pavaj, firme de consultanță și PR. Un buget perfect pentru raspiluri și otkaturi”, și-a argumentat poziția Chironda.

Aleșii locali din partea PAS au insistat că proiectul elaborat de echipa primarului general Ion Ceban este „neprofesionist și antisocial” și au insistat pe necesitatea aprobării bugetului alternativ elaborat de ei.

„Aroganța și încrederea în sine le-a jucat festa. Soluție este, trebuie votat bugetul alternativ elaborat de fracțiunea PAS din CMC”, au menționat aleșii locali din partea PAS.

La rândul său, primarul general al capitalei, Ion Ceban, invocă lipsa voinței politice în CMC.

„Despre acest lucru vorbesc de jumătate de an, când spun că nu există voință politică. Astăzi, acest fapt a fost demonstrat. Cu detalii voi veni în curând. Mulțumesc tuturor celor 24 de consilieri care au susținut bugetul”, a comentat primarul Ceban.

Deși bugetul municipiului Chișinău urma să fie votat până cel târziu în decembrie trecut, documentul nu este aprobat nici în august. Toate subdiviziunile Primăriei, inclusiv suburbiile capitalei activează în baza parametrilor bugetari ai anului trecut.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ministra Sănătății cere pedepse mai dure pentru pacienții care agresează personalul medical

Ministra Sănătății cere pedepse mai dure pentru pacienții care agresează personalul medical Ministra Sănătății, Ala Nemerenco, consideră că sancțiunile pentru pacienții care agresează personalul medical...

 Primăria municipiului Focşani a demarat procedurile de înfrățire cu municipiul Chişinău 

 Primăria municipiului Focşani a demarat procedurile de înfrățire cu municipiul Chişinău  Primăria municipiului Focşani a anunţat, miercuri, că va demara procedurile pentru realizarea unui acord...

Guvernul a aprobat: Alegătorii corupți vor primi amenzi de până la 37.000 de lei

Guvernul a aprobat: Alegătorii corupți vor primi amenzi de până la 37.000 de lei Guvernul a avizat proiectul care prevede sancțiuni pentru alegătorii care vor...

Vasile Mereuță, atac la adresa lui Vasile Tarlev: ‘Este omul lui Șor!’

Vasile Mereuță, atac la adresa lui Vasile Tarlev: 'Este omul lui Șor!' Fostul vicepreședinte al partidului „Viitorul Moldovei” Vasile Mereuță, al cărui președinte este Vasile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.