X

Capitala ucraineană acoperită marţi de un strat de zăpadă. ‘Generalul iarnă îi va opri pe ruşi!’, afirmă un locuitor al Kievului

Capitala ucraineană s-a trezit marţi dis-de-dimineaţă sub un strat de zăpadă: deşi sirenele au continuat să răsune, au fost fulgii groşi de nea cei care au acoperit cerul Kievului, relatează EFE, potrivit agerpres.  

“Generalul iarnă îi va opri pe ruşi!”, a comentat pentru EFE un locuitor al capitalei.

Citește și:  Kremlinul îl somează pe Zelenski: ‘Depuneţi armele şi nu vor mai fi victime!’

După ce luni temperaturile au scăzut mai multe grade, iarna i-a refuzat primăverii să-şi intre în drepturi în prima zi din martie după ce termometrul a coborât sub zero.

În pofida stării de război, maşinile de deszăpezire au curăţat drumurile şi au adunat zăpada în grămezi în piaţa Independenţei (Maidan).

Imediat cum supermarketul de cartier a ridicat storurile, oamenii s-au îngrămădit la uşă. Alte magazine nu au îndrăznit să deschidă, de teamă să nu fie luate cu asalt.

“Am venit de dimineaţă, altminteri coada devine interminabilă. Aproape că nu mai am mâncare în frigider”, spune un alt locuitor al capitalei.

Clădirea Primăriei din Kiev are uşile şi ferestrele care dau spre stradă baricadate cu saci de nisip.

Citește și : Volodimir Zelenski: Atacurile de la Harkov sunt TERORISM de STAT!

Toate restaurantele, băncile şi centrele comerciale sunt în continuare închise.

Primăria a informat că în oraşul străbătut de râul Nipru “există apă, lumină şi căldură”, iar comunele din jurul capitalei şi-au întărit apărarea.

Tags: kievMaidanzăpadă
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina