X

CAPITALISMUL şi LĂCOMIA i-au asigurat Marii Britanii succesul în vaccinarea populaţiei

Capitalismul şi lăcomia i-au asigurat Marii Britanii succesul în ce priveşte vaccinarea populaţiei, le-a spus prim-ministrul Boris Johnson deputaţilor conservatori într-o reuniune privată, în care a lăudat companiile farmaceutice pentru dezvoltarea de vaccinuri într-un timp record, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Comentariile, relatate de cotidianul The Sun, au fost făcute de Johnson într-o întâlnire pe platforma Zoom şi ar putea inflama o dispută cu Uniunea Europeană, care ia în considerare să interzică exporturile de vaccinuri în Marea Britanie.

Citeşte şi: Coreea de Nord a lansat două rachete, o primă provocare pentru Biden

‘Motivul pentru care avem succes cu vaccinul este datorită capitalismului, datorită lăcomiei, prieteni’, citează The Sun spusele lui Boris Johnson într-o reuniune cu parlamentari conservatori, în care le-a cerut sprijinul pentru restricţiile împotriva epidemiei.

Potrivit The Sun, Johnson ar fi adăugat însă mai târziu: ‘De fapt, regret că am spus-o’, şi le-ar fi cerut în mod repetat parlamentarilor să ‘uite că am spus asta’.

O sursă neidentificată a explicat pentru The Sun că Johnson nu discuta despre disputa cu UE.

Contactat de Reuters, biroul din Downing Street al premierului a refuzat să comenteze.

Rugată să reacţioneze, Priti Patel, ministrul de interne, a răspuns că nu a participat la întrunire.

Citeşte şi: Un francez face 20 de ani de închisoare pentru UCIDEREA unei prostituate românce

‘Prim-ministrul remarcă mereu succesul puternic pe care îl avem cu vaccinul, nu doar campania, care este incredibilă, ci şi capacitatea noastră ca ţară de a dezvolta vaccinul, şi rolul pe care companiile farmaceutice, ştiinţa şi tehnologia l-au avut în aceasta’, a declarat Patel.

Marea Britanie relaxează treptat restricţiile în baza unui plan susţinut de succesul campaniei naţionale de vaccinare, prin care peste 28 milioane de persoane au primit o primă doză.

Tags: Boris JohnsoncoronavirusDowning Streetmarea britaniePriti Pateluniunea europeanavaccin
Categorii: Externe