Căpitanul unui vas umanitar din Marea Mediterană a fost amendat în Malta

Publicat:

Căpitanul german al unei nave implicate în salvarea de migranţi naufragiaţi a fost amendat marţi cu 10.000 de euro de un tribunal din Malta, evitând în schimb o condamnare la închisoare, relatează dpa, potrivit agerpres.

Germanul, Claus Peter Reisch, era acuzat că a adus nava MV Lifeline în apele teritoriale malteze fără a dispune de autorizările necesare.


Citeşte şi: Trump ameninţă Iranul: ‘Dacă face ceva, va suferi enorm!’

Judecătorul Joseph Mifsud a menţionat că Reisch nu va fi trimis după gratii pentru că a “dat permanent dovadă de respect şi s-a supus celor impuse de curte”.

Cei 10.000 de euro urmează să fie puşi la dispoziţia unor instituţii bisericeşti care asigură servicii în slujba comunităţii, se precizează într-un comunicat al organizaţiei neguvernamentale germane Mission Lifeline.

Reisch a fost pus sub acuzare după ce MV Lifeline a adus în Malta peste 200 de migranţi salvaţi pe Marea Mediterană, la sfârşitul lui iunie anul trecut, după o dispută internaţională de şase zile în legătură cu soarta celor salvaţi.

Citeşte şi: Atac al talibanilor în Pakistan (VIDEO): Patru poliţişti au fost ucişi!

În ultimele luni, o serie de state din sudul Europei cum sunt Malta şi Italia au respins accesul în porturile lor al mai multor nave umanitare, în încercarea de a descuraja traversările ilegale dinspre Libia.

Un purtător de cuvânt al ONG-ului german a asigurat că organizaţia va face apel la decizia “scandaloasă” de marţi, care este “în mod clar una politică”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.