Capitoliul SUA, închis din cauza unei ameninţări în domeniul securităţii

Publicat:

Capitoliul din Washington a fost închis, din cauza unei ameninţări la adresa securităţii, luni, cu două zile înaintea învestirii lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, relatează BBC News, potrivit news.ro .

Sediul Congresului Statelor Unite a fost atacat la 6 ianuarie de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, iar incidente violente s-au soldat cu cinci morţi.


Citește și : Un studiu relevă succesul iniţial al campaniei de vaccinare în Israel

Potrivit unor jurnalişti aflaţi la faţa locului, un anunţ cu privire la o urgenţă era difuzat, iar o repetiţie a ceremoniei de învestire a lui Biden a fost suspendată.

Măsuri de securitate excepţionale au fost impuse în capitala americană, iar zeci de membri ai Gărzii Naţionale au fost desfăşuraţi pe teren.

Martori oculari au semnalat fum lângă Capitoliu.

Pompieri din Washington au anunţat că au intervenit la un incendiu, în apropierea sediuluiCongresului, care a fost stins.

O alertă difuzată personalului Capitoliului anunţa că acest complex era închis, iar nimeni nu putea intra sau ieşi.

Citește și : Japonia va studia cazurile de infectare după vaccinarea anti-COVID

Toate cele 50 de state americane şi Districtul Columbia (DC) se află în alertă cu privire la eventuale proteste violente înaintea învestirii lui Biden, miercuri.

Poliţia federală (FBI) a avertizat că este posibil ca susţinători ai lui Trump să organizeze manifestaţii în toate statele americane şi în capitală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda

Un moldovean a fost atacat cu maceta în Irlanda Un irlandez de 33 de ani a fost condamnat la 5 ani și 6 luni de...

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui

Un moldovean a fost găsit MORT în Italia chiar de mama lui Un bărbat de 45 de ani, originar din Republica Moldova, a fost găsit...

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg

Rafael Nadal și Alexander Zverev au pierdut finalele de la Bastad și Hamburg Nadal a pierdut în 2 seturi în finala cu Borges, scor 2-6,...

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul

Jurnalist român: Israelul poate rezista pe mai multe fronturi, dar riscă să se extindă conflictul Statul Israel are capacitate de a rezista mai multor fronturi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.