Capsula spaţială Soyuz, cu doi cosmonauţi şi un astronaut la bord, a andocat la Staţia Spaţială Internaţională

Publicat:

Capsula spaţială Soyuz MS-18, cu doi cosmonauţi şi un astronaut la bord, a andocat vineri la Staţia Spaţială Internaţională (ISS), într-o misiune dedicată aniversării a 60 de ani de la primul zbor al unui om în spaţiu, realizat de cosmonautul sovietic Iuri Gagarin în data de 12 aprilie 1961, relatează AFP, potrivit agerpres.  

“Contact! Capsula cu echipaj Soyuz MS-18 a andocat cu succes la segmentul rus al ISS, după ce a înconjurat de două ori Terra”, a declarat agenţia spaţială rusă Roscosmos pe Twitter.


Citește și : UPDATE: DOLIU în UK! Prinţul Philip A MURIT la 99 de ani!

Potrivit imaginilor transmise în direct de NASA şi Roscosmos, capsula a andocat la ISS la ora 11:05 GMT, cu două minute înainte de ora programată.

Lansarea capsulei Soyuz MS-18, denumită “Iu.A.Gagarin”, în care călătoresc cosmonauţi ruşi Oleg Novitski şi Piotr Dubrov şi astronautul NASA Mark Vande Hei, a avut loc la ora 07:42 GMT de pe cosmodromul din Baikonur (Kazahstan) cu ajutorul rachetei Soyuz-2.1a şi a fost transmisă în direct. Cei trei astronauţi vor petrece timp de şase luni la bordul ISS.

La bordul staţiei îi aşteaptă şapte colegi. Doi ruşi, Serghei Rîjikov şi Serghei Kud-Svercikov, şi americanca Kate Rubins urmează să se întoarcă pe Terra pe 17 aprilie.

Citește și : Turiştii spaţiali sunt gata de îmbarcare într-una dintre numeroasele MISIUNI private

În data de 12 aprilie 1961, Iuri Gagarin a devenit primul om care a călătorit în spaţiul cosmic. La bordul capsulei Vostok-1, cosmonautul reuşea să înconjoare Terra o dată şi să se întoarcă cu bine pentru a intra în istorie.

Gagarin a devenit o celebritate internaţională, fiind trimis într-un turneu mondial pentru a prezenta reuşita “noului om” creat de URSS. Agenţia spaţială rusă Roscosmos a declarat 2016 “Anul Gagarin”, în încercarea de a reaminti compatrioţilor marile reuşite ale trecutului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Percheziții la Drochia. Polițiștii au căutat țigări, dar au găsit și arme

Percheziții la Drochia. Polițiștii au căutat țigări, dar au găsit și arme Oamenii legii au descins cu percheziții la domiciliile a cinci persoane și câteva...

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor

Elveţianul care şi-a ucis soţia moldoveancă va fi trimis în spatele gratiilor Elvețian de origine turcă care acum doi ani și-a ucis cu deosebită cruzime...

Mii de oameni solicită ajutor la corturile din Chișinău

Mii de oameni solicită ajutor la corturile din Chișinău Pe parcursul săptămânii trecute, la corturile de prim ajutor instalate de preturile de sector în...

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari

Servicii stomatologice gratuite pentru copiii din Cahul și Dubăsari Echipele mobile de medici specialiști vor oferi în această săptămână servicii stomatologice copiilor din raioanele Cahul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.