X

Captură de peste 300 de kg de heroină în sudul Vietnamului. Un chinez a fost arestat

Un chinez care avea în partea din spate a camionetei sale peste 300 de kg de heroină a fost reţinut în sudul Vietnamului, a anunţat joi poliţia, citată de AFP, potrivit Agerpres.

“Cutii pline cu pachete de heroină au fost descoperite” la controlul făcut asupra vehiculului “suspect”, la Ho Şi Min, fostul Saigon, capitala economică a Vietnamului, a anunţat ministerul de Interne.

Citește și : SUA au fost izolate în discuţiile din Consiliul de Securitate al ONU dedicate Înălţimilor Golan

Valoarea celor 313 kilograme de heroină a fost estimată la peste 7,6 milioane de euro.

Ca urmare a reţinerii a doi traficanţi, dintre care un cetăţean chinez, au fost efectuate raiduri la mai multe proprietăţi din fostul Saigon, a precizat media oficială online VNExpress.

Într-o altă operaţiune antidrog derulată săptămâna trecută, au fost confiscate 300 kg de metamfetamine şi arestate 11 persoane, dintre care opt chinezi.

Drogurile consumate în Vietnam provin în general din “Triunghiul de Aur”, o zonă de frontieră comună între Thailanda, Laos şi Myanmar.

Citește și : Parlamentul britanic va dezbate pe 1 aprilie petiţia populară de anulare a Brexit-ului

Legile vietnameze antidrog se numără printre cele mai dure din lume. Deţinerea sau traficul a 600 de grame de heroină sau a peste 2,5 kg de metamfetamine sunt pasibile de pedeapsa cu moartea.

Tags: chinezheroinaHo Şi Minmilioane de euroVietnam
Categorii: Știrile zilei