O nouă captură record de cocaină a fost confiscată de către autoritățile spaniole

Publicat:

Autorităţile spaniole au anunţat marţi că au confiscat într-un port circa 6 tone de cocaină, cu o valoare estimată de 210 milioane de euro, una dintre cele mai importante capturi de cocaină din Europa, potrivit Ministerului de Interne spaniol, relatează AFP, potrivit agerpres .

Garda civilă şi poliţia de frontieră au descoperit 5,88 de tone de cocaină pură pe data de 28 noiembrie, ascunse într-un container în care ar fi trebuit să se afle banane, şi care a sosit în portul Algesiras din Andaluzia, provenind din Medellin, Columbia, se arată în comunicatul ministerului spaniol.


Poliţia a arestat un spaniol care se ocupa de activitatea de import a companiei de distribuţie a fructelor şi legumelor cu sediul la Barcelona, care a folosit containerul.

Doi presupuşi complici, un cetăţean din Honduras şi unul din Portugalia, care locuiesc în Barcelona, au fost de asemenea arestaţi.

Citește și : Donald Trump l-a informat pe Mahmoud Abbas că mută sediul ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim

“Este cea mai mare cantitate confiscată într-un container în Spania”, a scris Ministerul de Interne spaniol, şi “una dintre cele mai importante din Europa”.

Destinaţia finală a containerului de banane era oraşul catalan El Prat de Llobregat, unde se află aeroportul din Barcelona.

Spania este principalul punct de intrare al drogurilor în Europa, datorită proximităţii sale cu Africa de Nord, regiune producătoare de canabis, şi a legăturilor sale cu America de Sud de unde provine cocaina.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă

CEC a aprobat un tiraj de peste 850 de mii de buletine de vot pentru diasporă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat în ședința din...

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.