Captură record de cocaină la graniţele franceze

Publicat:

Vameşii francezi au confiscat în 2017 peste nouă tone de cocaină, o cantitate record pentru acest drog al cărui trafic foloseşte o ‘nouă rută’ prin Pacific, relatează AFP, potrivit agerpres.

Prin cele 9,2 tone de cocaină interceptate anul trecut în Franţa şi pe mare, vameşii au depăşit precedentul lor record, din 2015, de 8,6 tone, conform bilanţului lor anual prezentat marţi de ministrul bugetului Gérald Darmanin.


Citeşte şi: Alegerile din Rusia: Putin, cei şapte pitici şi marele absent

“Constatăm apariţia unei noi rute a cocainei, care porneşte din America de Sud, trece prin Canalul Panama şi apoi este livrată în Australia şi Noua Zeelandă. Ne aflăm pe ruta traficanţilor”, a explicat pentru AFP Direcţia Generală a Vămilor.

Astfel, trei bărci cu pânze care navigau în Pacificul de Sud, în largul Polineziei Franceze şi al Insulelor Tonga, au fost interceptate în ianuarie şi noiembrie anul trecut, având la bord în total 2,8 tone de cocaină.

Citeşte şi: Tentativă de asasinat împotriva premierului palestinian în Fâşia Gaza. Şapte oameni sunt răniţi

Recordul de anul trecut poate fi pus în legătură cu creşterea de 50% a plantaţiilor de coca în Columbia, principalul producător de cocaină din America de Sud, care au trecut de la 96.000 la 146.000 de hectare între 2015 şi 2016, conform ONU.

În total, aproape 100 de tone de stupefiante, între care 64,7 tone de canabis, au fost interceptate anul trecut, atât în Franţa, cât şi pe mare şi în străinătate cu ajutorul informaţiilor de la vameşii francezi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres

Premierul Dorin Recean a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, António Guterres „Suntem mai puternici atunci când suntem uniți, iar acest lucru se...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.