Captură record de droguri metamfetamină în Europa – Poliţia olandeză a confiscat 2,5 tone de droguri

Publicat:

Poliţia olandeză a anunţat miercuri că a confiscat 2,5 tone de metamfetamină, aceasta fiind cea mai mare captură de droguri până în prezent în Europa, estimată la o valoare de stradă de ”sute de milioane de euro”, relatează agenţia Reuters, scrie agerpres.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Thomas Aling, a indicat că nu au fost întreprinse încă nici un fel de arestări ca urmare a capturii efectuate săptămâna trecută.


Citește și: Rouhani, pacifist în faţa lui Macron: ‘Iranul nu vrea război cu nicio ţară, nici măcar cu SUA!’

”Suntem pe urmele lor”, a declarat Aling, referindu-se la proprietarii drogurilor confiscate, despre care el a afirmat că erau destinate exportului, posibil pentru Europa de Est. ”Nu poţi să scapi de aceasta în Olanda”, a adăugat el.

Testele recente de apă reziduală au arătat că nivelurile de folosire a metamfetaminei în oraşele olandeze sunt relativ reduse comparativ cu SUA sau Australia, dar sunt în creştere.

Poliţiştii au depistat drogurile în timp ce inspectau o clădire de birouri în cadrul unei anchete în curs, potrivit unui comunicat. Ei au descoperit o încăpere ascunsă unde se aflau drogurile, ambalate în pachete sub forma unor cărămizi şi depozitate într-un mare număr de saci de plastic de cumpărături.

Ulterior, poliţia a descoperit şi un depozit în oraşul Utrecht cu 17.000 de litri de substanţe chimice folosite în procesarea cocainei sau producerea altor droguri sintetice.

Citește și: Bolsonaro face doi paşi înapoi în liberalizarea regimului de arme şi muniţii

În aceeaşi locaţie în Utrecht poliţia a descoperit de asemenea bucăţi de rocă scobite despre care se crede că erau folosite pentru transportul drogurilor.

Potrivit poliţiei, drogurile au fost distruse.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.