CAPUL traficanţilor, care ascundeau cocaină în ambasada Rusiei din Argentina, a fost arestat în Germania

Publicat:

Presupusul organizator principal rus al unei operaţiuni de trafic cu cocaină în cadrul Ambasadei Rusiei în Argentina, Andrei Kovalciuk, a fost arestat în Germania, a anunţat vineri poliţia din Berlin, potrivit agerpres.

“Unităţi berlineze l-au arestat pe Kovalciuk. El se află în prezent în detenţie”, a precizat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei capitalei Germaniei.


Citeşte şi: Incendiu de proporţii în capitala Azerbaidjanului. Cel puţin 24 de oameni au ars de vii – VIDEO

“Anchetatori berlinezi au reţinut ieri (joi – n.r.) un rus de 49 de ani la Scharmützelsee (în apropiere de Berlin) pe baza unui mandat de arestare internaţional rus”, a informat pe Twitter Parchetul General din Berlin.

El este acuzat că a constituit “o organizaţie criminală care a avut ca scop traficul de cocaină din Argentina spre Rusia”, a adăugat Parchetul General.

Andrei Kovalciuk, care se ascundea în Germania, este suspectat că a fost principalul organizator al operaţiunii de trafic de droguri în care 400 de kg de cocaină, ascunse în 16 valize, au fost descoperite la 13 decembrie 2016, în urma unui denunţ al ambasadorului rus Viktor Koronelli, într-o şcoală situată într-o clădire-anexă a Ambasadei ruse, ceea ce a declanşat o anchetă de lungă durată.

Înainte de arestarea lui Kovalciuk, cinci persoane au fost reţinute în acest caz în cadrul căruia ancheta este derulată în comun de forţele de poliţie din două ţări: două persoane au fost arestate în Argentina, iar alte trei, în Rusia.

Citeşte şi: Carles Puigdemont renunţă să mai candideze pentru şefia executivului catalan

Printre persoanele arestate la Buenos Aires figurează şi un rus naturalizat argentinian, care a intrat în poliţia capitalei în 2013.

Drogurile, “de o mare puritate” şi de o valoare “de circa 50 de milioane de euro pe piaţa rusă”, erau destinate să ajungă în Rusia şi probabil şi în Germania, conform anchetatorilor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.