X

Carabinierii au un nou şef

Carabinierii au un nou şef

Începând cu data de astăzi, 17 ianuarie, Dumitru Scurtu a fost numit în funcție de comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri din Republica Moldova. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul ședinței Guvernului.

Dumitru Scurtu a fost numit în funcție de șef al IGC pentru o perioadă de cinci ani, transmite Știri.md.

Citeşte şi: CEDO oferă noi dezvăluiri despre tortura din închisorile CIA din Europa: daune de circa 100.000 de euro pentru un fost deținut – Stiripesurse.md

Dumitru Scurt s-a născut la data de 4 august 1980, în municipiul Chișinău. Acesta a absolvit Colegiul de Poliție „Dimitrie Cantemir”, specialitatea jurist, Universitatea de Studii Europene din Republica Moldova. De asemenea, acesta a făcut masterat, la specialitatea drept privat în cadrul Universității „Perspectiva-INT”.

Scurtu activează în cadrul MAI începând cu anul 1999, perioadă în care a deținut mai multe funcții de conducere, printre care Șef adjunct Stat Major, Șef Direcție Management Operațional al Statului Major al Departamentului trupelor de carabinieri (2019-2020); Șef Direcție al Direcției Management Operațional al Inspectoratului General de Carabinieri (2019-2021) și altele. 

Tags: carabinieriDumitru Scurt
Știrile zilei