CARANTINĂ într-un important centru de detenţie al poliţiei americane după moartea unui migrant

Publicat:

Un important centru de detenţie al poliţiei americane de frontieră a fost plasat în carantină din cauza unui număr mare de cazuri de febră, la o zi după moartea unui guatemalez care suferea de gripă, relatează AFP, potrivit agerpres.

Pentru a evita propagarea maladiei, autorităţile din valea Rio Grande ”au suspendat temporar operaţiunile de admisie” în acest centru, situat în oraşul McAllen, la frontiera cu Mexicul, a indicat poliţia de frontieră.


Citește și : Sebastian Kurz încearcă să ţină pe linia de plutire un guvern minoritar

”Personalul medical este în acţiune în acest moment pentru a le acorda pacienţilor un tratament medical corespunzător”, a spus poliţia, precizând că ”un număr mare” de migranţi prezentau febră mare şi simptome gripale.

Un guatemalez de 16 ani a murit luni la postul poliţiei de frontieră Weslaco (Texas). Deţinut în centrul McAllen, Carlos Gregorio Hernandez Vasquez a semnalat duminică faptul că se simte rău şi o infirmieră l-a diagnosticat cu gripă.

Tratat cu un antiviral, el a fost transferat la Weslaco pentru a se evita contaminarea altor migranţi. Adolescentul fusese interpelat pe 13 mai în apropiere de oraşul texan Hidalgo.

El este cel de-al cincilea migrant minor care moare în detenţie pentru trecere ilegală a frontierei dintre Mexic şi SUA începând din decembrie 2018.

Autorităţile au indicat în urmă cu câteva săptămâni că sistemul de la frontieră este pe punctul de a ceda din cauza creşterii puternice a numărului de familii şi copii care încearcă să intre în SUA.

Citește și : Primarul demis al Istanbulului denunţă ‘minciunile’ folosite pentru anularea victoriei sale

În perioada octombrie 2018 – februarie 2019, circa 318.000 de persoane au fost arestate la frontieră, comparativ cu 186.000 în aceeaşi perioadă cu un an mai înainte. Majoritatea se predau poliţiei şi depun cerere de azil.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova

Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics vine în R.Moldova Grupul de companii farmaceutice românești Direct Pharma Logistics își extinde în prezent operațiunile de...

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică

Putin: Rusia aşteptă alegerile din SUA pentru a discuta cu Washingtonul despre securitatea globală şi strategică Rusia va aştepta rezultatul alegerilor prezidenţiale din noiembrie din...

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress

UE va impune tarife pentru produsele achiziționate de la Temu, Shein și AliExpress Comisia Europeană este pe punctul de a pune în aplicare tarife pentru...

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa

Ministrul Mediului: R.Moldova cea mai mică rată de împădurire din toată Europa Ministerul Mediului a dezvăluit recent descoperirea unei fraude de proporții în cadrul Ocolului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.